+  SOCIAL  

El VCF pot eixir beneficiat amb el nou Fair Play financer

Per Blanquinegres · 22 Maig, 2015

Els nous plans que té en ment la UEFA per rebaixar la pressió actual sobre el Fair play poden caure a les mil meravelles als despatxos del València CF.

Actualment, la UEFA vigila al màxim detall les despeses i ingressos dels Club dins de la conferencia UEFA, és a dir, europeus, tractant d’evitar grans desajustos pressupostaris arran de l’arribada dels magnats als equips del vell continent com Abramovich, Nasser Al-Khelaïfi, Rybolovlev o el mateix Peter Lim.

Uns desajustos que, de moment, i fins a la pròxima reunió de la UEFA al mes de juny, permet la participació directa dels propietaris cobrint fins a un màxim de 30 milions d’euros, els possibles desajustos als pressupostos. Recordem que la base en la qual naix l’assumpte del Fair Play financer, és el d’evitar que els gastos superen els ingressos totals de les entitats. Ara, la idea de Platini és la d’augmentar la quantitat que els propietaris poden ingressar de forma directa als seus Clubs. També es pensa en tornar a incorporar els plans de negocis, per incrementar els ingressos en cas de pèrdues.

Esta mesura resultaria un alliberament per a Clubs com el València CF, ja que de no entrar a la Lliga de Campions deixaria de rebre la important liquiditat que ofereix la gran competició per Clubs del continent, i això als primers passos del projecte blanquinegre suposaria una gran desfeta en l’apartat econòmic que com diem, podria suplir-se amb l’ajuda del propietari i màxim accionista del Club, el Senyor Peter Lim.

Altres Clubs com Chelsea, City o PSG, també aplaudirien esta nova proposta dins l’estricte compliment financer UEFA, ja que estes importants entitats si han patit la duresa del manament de Platini, creador d’esta norma a la seua arribada a la presidència al màxim òrgan del futbol a Europa, pagant altes multes per no complir el Fair Play financer.