ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El VCF confia en una moratòria per a la pròxima temporada

Per Josep Prats · 24 Juliol, 2020

Els problemes econòmics després de l’emergència sanitària ha provocat que els pressupostos dels equips baixen considerablement. A més, el VCF s’enfronta a altra dificultat: la prohibició de la publicitat per a les cases d’apostes.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, va anunciar ahir el Congrés el decret sobre la publicitat del joc: “Tampoc serà admissible en camisetes o equipacions esportives. Esta familiaritat fa trivialitzar les grans marques i el tipus de joc que es fa a partir de l’activitat esportiva”.

Açò preocupa molt en l’entorn de l’entitat valencianista. Fins al punt que, i segons apunta Ser Deportivos Valencia, s’han produït reunions entre els responsables de màrqueting i La Liga, a més de membres de l’executiu i del CSD. Intenten mostrar que hi ha molts diners en joc. El VCF té contracte amb el seu patrocinador principal fins a juny de 2022.

Mikel Arana, en unes declaracions a elDiario.es ha indicat que poden donar-se ajornaments: “Cal distingir tres moments diferents dins del decret: l’aprovació en el Consell de Ministres; la seua posterior publicació i l’entrada en vigor; i les possibles moratòries per a ajustar el mercat i les possibles pèrdues econòmiques que puguen haver-hi i la possible responsabilitat per part de l’Estat respecte a contractes en vigor. Volen estudiar-ho amb els mareixos actors per a veure com ho encaixem tot”.

El conjunt valencianista podrà salvar fins a cinc milions d’euros si les declaracions del director general de l’esport van pas a pas.