ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El valor del València s’afona des de la pandèmia

Per Blanquinegres · 07 Septembre, 2023

Si una persona consulta la llista de clubs que més ha invertit en fitxatges aquest estiu, cal descendir fins a la 15a posició per a trobar al primer espanyol, el Reial Madrid i els seus 129,5 milions d’euros invertits en Bellingham, Güler i el retorn de Fran García.

És més que evident, per molt que Javier Tebas i el seu equip col·loquen asteriscos i ressalten el positiu compromís de la competició amb la sostenibilitat econòmica, que LaLiga s’ha quedat arrere. Des del començament de la pandèmia, març de 2020, les plantilles dels clubs de LaLiga han perdut 1.210 milions d’euros de valor de mercat, segons les valoracions del portal Transfermarkt

Impactant també és la devaluació del València, que en tres anys i mig ha passat d’una plantilla valorada en 524,5 milions a una actual de 147. Mentre que en 2020 tenia a huit homes amb un valor per damunt dels 20 milions (Ferran, Rodrigo, Parejo, Soler…), hui només Gayà (30) i Mamardashvili (25) superen eixe límit. Han passat de la quarta a la novena posició en el ránking del campionat.

Tot este conjunt de dades mostra una clara reculada de LaLiga en el context internacional. El campionat espanyol és el que més valor de mercat conjunt en aquests tres anys, tant en termes absoluts com col·lectius. En un context, això sí, en el qual només creixen la Premier League i, de forma quasi anecdòtica, la Lligue 1.