El València vol jugar a Europa (0-1)

Per Alex Alfaro · 15 Abril, 2024

El València té clar que vol i pot jugar a Europa. Mai va ser eixe l’objectiu a principi de temporada i ni el més optimista pensava que a hores d’ara els xiquets de Rubén Baraja podien estar lluitant no sols per la Conference League sinó fins i tot per l’Europa League. El València es va imposar 0-1 en El Sadar contra Osasuna i se situa 7é amb 47 punts, a només tres del sisé classificat.

Des del primer moment l’equip che va jugar tranquil a Pamplona, amb eixa temprança que t’atorga tindre l’objectiu aconseguit i poder lluitar per estar encara més amunt. En el primer quart d’hora el València tindria possiblement l’ocasió més clara del partit, més clara que fins i tot el propi gol en les botes d’Hugo Duro. Sergio Herrera s’equivocava en l’eixida i Hugo Duro es plantava en la frontal de l’àrea sense porter. No obstant això, una ocasió prodigiosa de Jorge Herrando evitava que s’avançaren en el marcador.

El València no era molt superior als locals, però si que tenia les oportunitats més clares. I només dos minuts després de l’oportunitat d’Hugo Duro, Almeida tornava a marcar per segona jornada consecutiva confirmant que havia tornat per la porta gran a l’onze titular. Li va guanyar l’esquena a Juan Cruz, i després d’un tret mil·limètric que va arribar a tocar en el pal, es perdia la pilota pel fons de les malles. El València va tirar molt de menys a Almeida durant la seua llarga lesió i en la recta final de temporada creixerà el mitjà del camp de Baraja.

El València encara patiria en els últims minuts de la primera part amb un tret de Moi Gómez que va impactar amb el pal. Des de la frontal de l’àrea ho va intentar el jugador d’Osasuna però es va acabar impactant en la fusta, amb Mamardashvili ja vençut. En la primera part el València va aprofitar l’atordiment que va generar l’ocasió d’Hugo Duro per a aconseguir el gol d’Almeida. Però Osasuna estava ficat en el partit i la segona part no anava a ser gens senzilla, arribant el descans quan més el necessitava el València.

Tota la segona part seria per a l’Osasuna, qui va portar el control de la pilota i el València no va acabar de generar molt de perill. No obstant això, tampoc Mamardashvili va patir en excés. Però fins al final tot val i Osasuna arribaria a tindre una oportunitat clara de gol. Després d’una pilota lateral, Guillamón colpejava amb la cama a Budimir i cometia penal, que era assenyalat per l’àrbitre. I en el penal… una acció completament inèdita. Budimir dubtava en l’últim moment, va voler amagar i això li provocava no donar-li gens de potència a la pilota. Tan poca potència que li va donar temps a Mamardashvili a alçar-se i atrapar la pilota.

Amb perill en l’última acció, victòria del València importantíssima en un camp sempre complicat. El València tornarà a dormir una jornada més en 7a posició, i es troba a només tres punts de la Reial Societat, que obri les posicions de l’Europa League en la sisena posició.