ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València tornarà a recurrir a les vendes la pròxima temporada

Per Alex Alfaro · 26 Març, 2024

Lim va arribar en 2014 amb la promesa que no es vendria cap jugador per un import diferent de la clàusula de rescissió. Encara que Peter mai ho va dir amb la seua pròpia boca. “El que és clar és que ja no haurem de vendre jugadors, només vendrem per la clàusula o perquè ens interessa traspassar a un futbolista, no per necessitat“, va assenyalar Amadeo Salvo en 2014, poques setmanes abans que es tancara el procés de compravenda.

Des de llavors, el màxim accionista, estiu rere estiu, no ha fet res més a vendre als millors jugadors per a equilibrar els comptes (o almenys intentar-ho ja que acumula unes pèrdues de més de 180 milions d’euros de 2014). Tot això a costa d’afeblir la plantilla cada temporada i demostrant que la prioritat del club és l’economia i no l’apartat esportiu, com va reconéixer el propi Baralla en roda de premsa a la finalització del mercat d’hivern.

Este mercat no serà diferent i es tornaran a vendre jugadors per a cobrir el dèficit operatiu que té el club. Malgrat tindre un pressupost per primera vegada en este segle per davall dels 100 milions d’euros i a haver augmentat la xifra de negoci en apartats com el màrqueting, taquilla, venda de camisetes o abonats, continua existint una diferència important entre ingressos i despeses que obliguen el club a haver de recórrer a la venda de jugadors (com ocorre en la immensa majoria dels clubs de la competició).

Eixe forat que s’havia de tapar per a empatar els ingressos i les despeses, en la temporada 23/24, era de 24,9 milions d’euros nets. Una xifra que ja està complida i per això no s’haurà de vendre a cap jugador abans del pròxim 30 de juny. Però a partir de l’1 de juliol s’obri una nova finestra econòmica i tornarà a ser necessari acudir al mercat per a aconseguir finançament extra. A partir d’ací Peter Lim haurà de prendre una decisió: vendre als jugadors durant els mesos de juliol i agost i assegurar-se eixe finançament, o esperar que finalitze la temporada i vendre a uns jugadors que es podran haver revaloritzat encara més, encara que amb les presses d’haver de tancar les operacions abans del pròxim 30 de juny. En les últimes temporades l’opció triada ha sigut la primera, a diferència de la gestió de Mateu Alemany, que preferia vendre als jugadors a final de temporada amb la revalorització corresponent.

La xifra exacta de venda no la coneix absolutament ningú dins del club, però es manegen xifres similars a les de l’actual temporada. Si s’aconsegueix reduir encara més les despeses i aconseguir algun ingrés extra, la xifra que caldrà aconseguir amb venda de jugadors serà inferior als 24,9 de la present temporada, mentre que si els ingressos baixen (la televisió patirà un descens de 3-4 milions d’euros), caldrà vendre un poc més.

 

Lim encara no ha marcat els paràmetres, però per davant tenim un mercat on hi haurà com a mínim una venda important i en l’apartat d’arribades tornarem a recórrer a jugadors amb un salari baix i sense grans inversions en traspassos. A més, també es treballa a continuar baixant el cost de plantilla i per això va eixir Gabriel Paulista a l’hivern cap a l’Atlètic de Madrid. Un gran avantatge és que la majoria de jugadors tenen una amortització molt baixa o ninguna, per tant la major part de les vendes seran netes.

Una altra de les tasques pendents que té el club és la renovació de Rubén Baraja, però Singapur encara no ha donat llum verda a absolutament res. El semàfor de Meriton segueix apagat mentre equips com el Getafe o Las Palmas ja comencen a tancar les primeres operacions amb anticipació. Mentrestant, a València la direcció esportiva cerca jugadors per a absolutament qualsevol posició perquè saben que si arriba una bona oferta, tots els jugadors estan en venda i a Lim no li tremolarà la mà.