ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València torna a guanyar fora de casa huit partits després

Per Alex Alfaro · 19 Desembre, 2023

El València arribava a Vallecas amb la sensació que no importava res més que puntuar. Tot el que no era eixir amb un somriure de l’estadi del Pallasso Fofó seria una terrible notícia i deixaria unes sensacions molt dolentes en l’ambient abans de les vacances nadalenques. 5 partits sense guanyar en lliga i cap victòria fora de casa des d’aquell primer partit en el Pizjuán el mes d’agost.

Amb molt poc temps per a descansar després del llarg partit enfront del Barça, a Baraja no li quedava un altre remei que introduir algunes variacions en l’alineació. Amallah i Sergi Canós tornaven a l’onze titular i tornava a apostar per Jesús Vázquez després que Gayà es quedara a València sense encara trobar bones sensacions després de la seua lesió al Bernabéu. El Rayo no anava a posar les coses fàcils ni molt menys ja que es trobaven empatats a punts i també buscava allunyar-se el màxim possible dels llocs de descens i buidar vells fantasmes de Vallecas.

La primera part va deixar molta indiferència en l’aficionat amb la sensació que el partit es resoldria per xicotets detalls. Mamardashvili tornaria a ser una altra vegada el protagonista del partit i Lejeune malgastava una gran ocasió des de la frontal de l’àrea. Més enllà d’algun dispar des de lluny de Diego López, l’equip de Baraja no seria capaç d’acostar-se amb perill a la porteria de Dimitrievski. Sergi Canós seria un dels grans criticats en una primera part on no va intervindre en el joc, però es reivindicaria amb el gol que va definir el partit.

Ni Baraja ni Francisco apostaven per canvis en la segona part i la primera seria per a ells. Isi Palazón, que estava sent el futbolista local més desequilibrant, enviava un lliure directe per damunt de la porteria de Mamardashvili. Mentrestant, Sergi Canós avisava. La millor ocasió del València abans del gol. 2 minuts més tard, el de Nules li pegava espectacularment bé a la pilota des de la cantonada de l’àrea i avançava al València.

El Rayo no ficaria les coses fàcil ni molt menys en els últims minuts. Thierry acabava expulsat després de la revisió d´Alberola Rojas en el monitor del VAR i Baraja clavava a Gabriel Paulista per a defensar amb tot la victòria. La falta de Thierry li donava l´oportunitat a Raúl de Tomás amb un dispar directe que l´enviava fora.

El València tanca una gran victòria en un camp complicat i torna a guanyar fora de casa després de huit partits sense fer-ho. La plantilla agafa vacances en una posició còmoda: dècims, amb 23 punts i a 10 dels punts de descens. L´equip necessitava creure que el forat de les últimes setmanes no era definitiu com ja va ocórrer la temporada passada. 3 punts per a no patir molt en maig.