+  PRIMER EQUIP  

El València tanca la primera volta amb 38 punts

Per Blanquinegres · 18 Gener, 2015

El conjunt de Mestalla, després de 19 jornades aconsegueix la 3a millor marca de punts a l’arribar a l’equador de la Lliga.

 

El conjunt de Nuno arriba a la meitat del campionat lliger sumant 38 punts de 57 possibles, abastats en 11 victòries, 5 empats i 3 derrotes. Tirant d’efemèrides este VCF 2014-2015 registra la 3a millor classificació a l’arribar al 50% del campionat nacional.

El primer lloc el manté el València dirigit per Rafa Benítez campió de Lliga i UEFA, la 03-04, sumant a les primeres 19 jornades 43 punts. El lloc de plata el conserva amb 39 punts, un menys que a hores d’ara, el VCF de Unai Emery a la 2009-10, temporada que va suposar el regrés del conjunt blanquinegre a la Champions League com 3er classificat. A l’últim escaló del pòdium trobem l’actual temporada, 38 punts, a falta de la finalització de la jornada 19, 3er classificat en llocs d’accés directe cap a l’objectiu de la temporada, la Lliga de Campions.

Este VCF dirigit per Nuno, supera en nombres a altres València CF campions com el de la 2001-02. En aquella temporada, on el València va sorprendre a tots trencant l’hegemonia, els de Mestalla tancaren la 1a volta fent 33 punts, 5 menys que hui. Els mateixos nombres es van registrar l’any 99, l’any on el València va manar en la Cartuja de Sevilla fent-se amb la Copa de S.M. El Rei.

Tot i que els actuals nombres parlen de que el conjunt valencianista camina cap a la millor competició de Clubs del vell continent, el conjunt dirigit per Nuno Espíritu Santo mostra punts inexpugnables i febles al mateix temps. Hui en dia Mestalla és una fortalesa. Dels 30 punts disputats al coliseu de l’Avinguda de Suècia, només 5 han marxat. 8 victòries, 1 empat sense gols davant l’Athletic Club i una derrota per la mínima davant el FC Barcelona en l’últim sospir. Uns nombres que converteixen al València CF com el millor equip local de la Lliga.

L’antítesi a estes dades que presentem son les eixides visitants del conjunt blanquinegre. El taló d’Aquil·les d’este València CF 2014-15. Amb 9 partits disputats llunys dels dominis de Mestalla, el València és el 8è equip a la taula classificatòria de visitants. 3 victòries (Getafe, Vila-Real i Eibar), 4 empats, l’autèntica lacra d’este equip fora de casa i dos derrotes (A Corunya i el Ciutat de València). La suma d’estos encontres donem com resultat 13 punts, una xifra molt llunyana de les prestacions dels del Túria al ‘Búnquer’ Mestalla. Precisament, a esta peculiar classificació, trobem per davant dels valencianistes a tots els seus contrincants per la ‘lluita’ Champions; Sevilla (15p), Atlètic de Madrid (16p), Vila-real (17p), Barça (17p), Reial Madrid (21p) i altres conjunt com el Rayo Vallecano (16p) i Eibar (15p).

Òbviament, per a reprendre la 2a volta, el València CF, si vol oblidar-se de problemes i tancar els objectius de la temporada el més ràpid possible, sumar fora de casa es farà igual d’important com ho és sumar al feu valencianista.