ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València tanca la persiana del mercat de fitxatges amb una plantilla més afeblida encara

Per Alex Alfaro · 02 Febrer, 2024

El mercat de fitxatges per al València ja ha finalitzat i s’ha tancat sense cap moviment en les últimes 24 hores. Després de l’eixida de Paulista i l’única incorporació de Peter Federico procedent del Reial Madrid Castilla, el València es va proposar el penúltim dia de mercat fer una temptativa per Rafa Mir. A pesar que les postures entre el Sevilla i el València es trobaven molt pròximes a poques hores per al tancament, unes mínimes discrepàncies van trencar l’operació. Rafa Mir no jugarà a Mestalla. El Sevilla explica que el València mai va arribar a les exigències demandades, mentre que en les oficines de Misser Mascó al·ludeixen al fet que el Sevilla no va respectar les condicions pactades.

A 30 hores per al tancament de fitxatges, Peter Lim va autoritzar a Layhoon a realitzar una oferta al Sevilla per Rafa Mir, petició expressa de Rubén Baraja, gràcies al romanent generat amb la marxa de Paulista a l’Atlètic de Madrid. El Sevilla, per a autoritzar l’operació, demandava que el València assumira la fitxa íntegra de Rafa Mir (1,5 milions bruts) i realitzara un pagament de 500.000€, condicions que es van anar rebaixant amb el pas de les hores. La primera oferta, molt a la baixa, va ser del 35% de la fitxa i una opció de compra de 4 milions. José María del Nido Carrasco, president del Sevilla, va qualificar internament eixe moviment de “irrespectuós”.

L’últim dia de mercat va començar el dia amb una cridada de Corona a Víctor Orta amb una segona oferta que doblegava la primera proposta. Pagament del 65% de la fitxa i 6 milions d’opció de compra. La realitat és que l’acord no era complet, i totes dos parts es trobaven separades per una quantitat pròxima als 160.000 euros. Només havien dos camins per a entendre’s: o el Sevilla assumia eixa xifra o Rafa Mir havia de perdonar-ho del seu salari. A pesar que el Sevilla va exigir un pagament de 7 milions, va acabar cedint a les pretensions del València. Però hi havia una tercera via que pocs divisaven al principi de la vesprada i és que l’operació es trencara per complet. El València va explicar que s’havien canviat les condicions acordades, però la realitat és que l’acord mai va ser una realitat.

La veritat només té un camí i amb tots els executius del València ja a la seua cases i donant per finalitzat el mercat, Rafa Mir va acudir a les oficines perquè Víctor Orta li mostrara totes les converses oficials entre les dos parts. El futbolista murcià, que havia triat al València entre totes les opcions, va marxar del Pizjuán amb la sensació que el Sevilla no tenia la culpa de l’ocorregut durant la vesprada i que el València li havia enganyat. Més enllà de l’operació, es tanca un mercat on el València queda més afeblit amb l’eixida de Paulista, un dels capitans de la plantilla, mentre Rubén Baraja observa com una vegada més, no li han donat eines per a aconseguir l’objectiu.