El València s’imposa al Granada i agafa aire a la classificació

Per Jorge Olmos · 21 Març, 2021

El València es va imposar amb solvència al Granada (2-1) en un partit en el qual va poder golejar i va acabar sofrint després del gol de Soldado. Els gols de Wass i d’Álex Blanco permeten al València sumar tres punts i agafar aire a la classificació. El millor dels visitants fou el porter Rui Silva, qui va donar vida als granadins i va evitar la golejada.

El València, conscient del que es jugava, va quallar el millor arranc de partit de la temporada. Tant és així que al segon minut de partit, Wass va rematar una excel·lent centrada de Gayà per a avançar al València.

Després del gol i al contrari d’altres ocasions, l’equip va seguir en la mateixa línia i va aconseguir portar el pes del partit, combinant bé i portant perill a la porta de Rui Silva. Soler i Racic van ser els amos i senyors del mig del camp al primer temps i Gayà va portar perill constantment des de la banda esquerra.

En una altra magnífica assistència del de Pedreguer, a punt va estar Álex Blanco de fer el segon, però Rui Silva va rebutjar a córner. Gran actuació la del porter portugués del Granada, que minuts després evitava el segon en una gran parada a tir de Guedes. El rebuig de Racic el va traure Germán quan el porter estava vençut.

El Granada no va ser capaç d’inquietar la porta de Cillessen i no va generar pràcticament ocasions de perill en una primera part en la qual el marcador era curt per al mostrat a la gespa. Maxi i Guedes van tindre bones opcions al contraatac, però no les van saber concretar per a acabar les jugades.

La segona part va començar com havia acabat la primera, amb una bona ocasió de Guedes que va rebutjar bé Rui Silva. El València era millor, però no sentenciava, i en futbol, això sol portar problemes. Amb el pas dels minuts el Granada anava creient amb les seues opcions i anava guanyant metres.

El partit portava camí de complicar-se, però el València va acabar amb les esperances granadines amb un contraatac magistralment portat per Guedes i resolt per Álex Blanco, qui va creuar el baló i va fer el segon de la vesprada. Quan el portugués està bé el València ho nota, i molt.

Amb el 2-0, el Granada, qui venia de ressaca europea es va deixar anar i el València es va dedicar a conservar el resultat intentant que passaren poques coses. Javi Gracia va moure la banqueta i va donar entrada a Kangin en lloc d’Álex Blanco per a tindre més control.

El València va poder golejar mitjançant un contraatac de Maxi, qui va driblar al porter, però el seu tir el va traure baix pals la defensa. A les acaballes, Soldado va retallar distàncies amb un gol al descompte i va fer sofrir al València fins al final. Finalment, victòria del València en un dels millors partits de la temporada,que deixa al conjunt de Javi Gracia amb 33 punts amb 10 sobre la zona de descens.