El València s’imposa al derbi i s’enganxa a la lliga

Per Jorge Olmos · 30 Novembre, 2019

Amb només tres dies de descans des de la batalla a la Champions afrontaven els de Celades el derbi de la Comunitat Valenciana davant el Vila-real. Els jugadors es buidaren el dimecres però no hi ha temps per a lamentar-se i la lliga no para.

Amb rotacions obligades en defensa, la novetat de Coquelin i l’atac habitual, el València feia un bon inici de partit, buscant avançar-se prompte conscient que amb el pas dels minuts podia pesar-li l’esforç de la competició europea. Però el domini no es transformava en ocasions de perill i el conjunt de Castelló anava fent-se amb la possessió, tenint un penal que ha parat Jasper Cillessen.

Amb el penal s’ha igualat el partit, amb aplegades visitants en una fase en la qual els valencians esperaven més arrere; però en el tram final, Celades ha passat al 4-3-3 amb Soler per dins i l’equip del Túria ha tornat a dominar; Rodrigo ha marcat en fora de joc, i a punt ha estat instants després d’obrir el marcador. El València seguia insistint i Asenjo ha fet una gran estirada a tir de Ferran, però el marcador no s’ha mogut i amb 0-0 s’arribava al descans.

Després del pas pels vestidors, Rodrigo ha encertat en la primera ocasió i hi ha avançat als de Mestalla, però com ve sent habitual l’alegria ha durat poc i cinc minuts després ha empatat Anguissa després d’una pèrdua de Parejo. Altra vegada a remar. Increïble el que li costa avançar-se al València i amb què poc li empaten.

Però a aquest equip altra cosa no, però fe li’n sobra i ha seguit buscant el gol de la victòria trobant-se amb un inspirat Asenjo. El conjunt de la plana ha estat a punt de marcar amb una acció de Samu però minuts després en una gran acció col·lectiva Ferran ha fet pujar el segon al marcador. El futur és seu.

Després del gol i amb el cansament acumulat els valencians han buscat controlar el ritme del partit, i Coquelin i Rodrigo han habut de ser substituïts amb molèsties i s’han retirat amb una ovació. Sobrino i el debutant Esquerdo han entrat al terreny de joc per a aguantar els minuts finals.

Finalment el València ha resistit i s’ha imposat al derbi de la comunitat i s’enganxa a la lluita per les posicions europees amb una setmana per davant per a recuperar efectius, que bona falta fan.