ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València s’estalviarà diners amb Garay i Kondogbia

Per Pablo Marquez · 23 Juliol, 2020

Totes les temporades el València té problemes amb el Fair Play financer. L’equip valencianista sempre ha fet malabars per a quadrar els pressupostos i no rebre una sanció al respecte. Sense classificació europea, el València ha de quadrar molt més esta temporada.

EZEQUIEL GARAY

Els primers estalvis provenen de la no renovació del central argentí, Ezequiel Garay, que tenia una de les fitxes econòmiques més altes de tota la plantilla. Per això, el València aconsegueix retallar una gran quantitat sense l’argentí a l’equip.

GEOFFREY KONDOGBIA

El migcampista centre africà també suposarà un estalvi per a l’economia del club. El contracte de Kondogbia estipulava que a la tercera temporada, el sou del migcampista baixaria.

Amb l’eixida de Garay i la rebaixa del salari de Kondogbia, el València aconsegueix estalviar-se 10 milions d’euros per als comptes del Fair Play financer.

El València ha tingut en la passada temporada un límit de gastos en la plantilla de 170 milions d’euros, la qual cosa suposa que és el més elevat de tota la seua història.

Com que no ha entrat en Europa, el club necessita fer una reducció considerable del cost de plantilla. Per això, el València busca alliberar els contractes més elevats i llevar-se jugadors amb partida d’amortització pendents, com és el cas de Cillessen.

Un altre problema serà la confecció de la plantilla. El València tindrà un pressupost per a fixatges molt més reduït que les dues últimes temporades, perquè l’entrada a Champions atorga uns diners necessaris per a un projecte com el València.