ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

El València sap patir davant el Getafe (1-0)

Per Manel Rumbau · 09 Març, 2024

El València ha guanyat al Getafe en el partit corresponent a la jornada 28 de LaLiga. El conjunt de Baraja s’ha imposat en un encontre marcat per la igualtat i les nombroses ocasions de perill de l’equip madrileny en la segona part.

Amb aquest resultat, el conjunt valencianista (amb un partit menys) es situa 8º a la classificació de LaLiga amb 40 punts de 84 possibles. Empatat a punts amb la Reial Societat (7º), equip que marca la UEFA Conference League, i a 2 punts del Reial Betis (6º), equip que marca la UEFA Europa League.

La llei de l’ex pot amb la igualtat

Començava el partit a Mestalla amb València i Getafe repartint-se el domini de la possesió en els primers instants, marcant el ritme de l’encontre amb un joc que no era capaç de superar zona de tres quarts. No obstant això, els de Baraja creixerien amb el pas dels minuts i començarien a crear perill al partit per mitjà de transicions ràpides per les bandes. Sergi Canós, en una d’estes internades pel perfil dret, no es quedaria molt lluny d’aconseguir el primer de l’encontre per als valencianistes.

Les ocasions de perill, lluny d’acabar, es repetirien constantment sobre la porteria de David Soria, encara que al conjunt valencianista li estava faltant una marxa més per tal de batre al porter sevillà. I eixa marxa, sense anar més lluny, arribaria en el 40′ de partit de la mà d’un Hugo Duro superlatiu. El davanter madrileny, de vaselina i gràcies a una gran assistència de Canós, sumaria el seu dotzé gol esta temporada per a avançar al València en el lluminós.

El Getafe, arrel del gol valencianista i amb uns pocs minuts per davant, seria capaç de posar contra les cordes a Mamardashvili per mitjà de dos situacions de Maksimovic. No obstant això, els de Baraja aconseguirien aguantar el resultat i el partit se’n aniria als vestuaris amb un 1-0 favorable.

Patiment que val 3 punts

Es reprenia el joc a la capital del Túria amb el Getafe donant un toc d’atenció al València a les primeres de canvi. Mamardashvili, amb una gran estirada en primera instància, i Mosquera, amb un rebuig sobre la línia de gol, evitarien miraculosament un gol cantat dels madrilenys a la represa. A partir d’aquest moment, els de Baraja aconseguirien donar un pas endavant per tal de fer el segon del partit, tot i que els de Bordalás tindrien minuts després una ocasió més que clara de Jaime Mata per a posar les taules a l’electrònic.

A mitja hora del final, el partit es trobava marcat per un ritme frenètic que, lluny d’afavorir els interessos valencianistes, augmentava les possibilitats del conjunt visitant al mateix. No obstant això, l’embestida inicial del Getafe va acabar per desfer-se amb els pas dels minuts, situació que el València va saber gestionar a la perfecció per tal de calmar el ritme de l’encontre.

Però els minuts finals, tal com es preveia, van acabar sent altra història per als de Baraja, ja que els madrilenys apretaren i molt per tal de rescatar un punt de la seua visita a Mestalla. Mamardashvili, en este transcurs de partit, aconseguiria evitar fins en dos ocasions el gol de la igualada. I així, tot i els esforços visitants, l’enfrontament acabaria morint per a alegria d’un València que, amb aquest resultat, acaba la jornada empatat a punts amb la Reial Societat, equip que marca la Conference League.

Fitxa tècnica

1. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Christian Mosquera, Cenk Özkacar, Javi Guerra, Hugo Duro, Canós, Foulquier, Gayà, Pepelu, Fran Pérez, Yaremchuk. També jugaren Peter Federico, Diego López, Hugo Guillamón, Amallah i Thierry Rendall.

0. GETAFE CF:  David Soria, Djene, Gaston, Luis Milla, Mata, Aleñá, Latasa, Alderete, Maksimovic, Iglesias, Ilaix Moriba. També jugaren Rico, Carmona, Jordi Martín, Óscar Rodríguez i Yellu.

GOLS: 1-0 Hugo Duro (40′)

ÀRBITRE: Juan Luis Pulido Santana (comité canari).

Partit corresponent a la 28a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi de Mestalla, València.