ACTUALITAT  

El València respon al Comité de Competició

Per Gerard Gálvez · 30 Abril, 2021

Aquest matí, l’instructor de la RFEF proposava que no hi haguera cap sanció a Juan Cala, futbolista del Cadis, per l’incident que va tindre amb Diakhaby en el passat Cadis – València.

En l’informe s’aclaria que no s’havia pogut acreditar cap insult en tots els vídeos que havien analitzat. A més, com ja va informar La Lliga, no s’ha trobat res ni en la lectura de llavis ni en l’anàlisi comportamental. Per tant, no es podia sancionar de cap manera a Cala.

El València ha emés un comunicat oficial en el qual mostren el seu total suport a Diakhaby i insta un canvi de normativa per a protegir a totes les víctimes de racisme

Després de la proposta de sobreseïment traslladada al Comité de Competició de la RFEF, el València CF desitja manifestar:

1. El Club reitera el seu suport a Mouctar Diakhaby i creu totalment en la seua versió.

2. Lamentem aquesta proposta i esperem que el Comité de Competició aconseguisca aclarir el succeït.

3. L’absència de proves no significa que no es produïra, tal com esmenta en el propi escrit de la seua proposta el senyor jutge instructor, i sobretot, no és la manera d’afrontar el problema del racisme en el futbol.

4. És precisament per això que és necessari canviar la normativa. El València *CF segueix en la seua lluita per impulsar la creació de nous protocols que contribuïsquen a eliminar aquest tipus de comportaments del nostre futbol i que protegisquen les víctimes del racisme en qualsevol de les seues formes.