ACTUALITAT  CRÒNIQUES  

El València remunta al Cartagena i acaba invicte la pretemporada

Per Jorge Olmos · 05 Septembre, 2020

El València afrontava el quart test de pretemporada abans de començar la lliga la setmana que ve davant el Llevant a Mestalla. Per a l’últim test i amb les baixes pels compromisos internacionals, Javi Gracia introduïa novetats a l’onze i provava variants tàctiques amb un 3-4-3 amb Jason i Cheryshev com a carrilers i Kangin i Vallejo per darrere de Maxi a l’atac.

El partit va arrancar amb el València jugant en camp contrari, efectuant una bona pressió a tot el camp i recuperant molt amunt la pilota, per a després profunditzar amb el joc per bandes amb Jason i Cheryshev molt actius.

Els de Javi Gracia van dominar un primer temps en el qual apenes li van crear ocasions de perill, consolidant-se com un bloc compacte i que va assimilant els mecanismes defensius. Però a l’atac va faltar claredat, ja que van ser molt poques les ocasions generades durant els primers 45′. Tot i això, a les acaballes, Maxi va disposar d’un penal provocat per Vallejo però el va llançar fora.

Després del pas pels vestidors el domini del València va anar disminuint i les forces es van anar igualant. Tant és així que en una acció a baló parat es va avançar el Cartagena després d’un autogol de Gabriel Paulista. Però el gol va despertar al conjunt ché, que va intensificar les seues accions i va anar augmentant les ocasions de perill sobre la porteria d’Esteve.

Primer Sobrino va perdonar amb un llançament al pal i instants després Kangin va aprofitar l’errada del porter del Cartagena per a furtar-li el baló i marcar a porta buida. Els de Gracia van seguir buscant la remuntada i al minut 74 Jason feia el segon amb un tir que va desviar el defensa rival.

Amb els dos gols i després d’haver-se refet del colp, Kangin Lee va fer un autèntic golàs amb un llançament a l’escaire per a fer el segon al seu compte particular i establir distància al marcador. Finalment, victòria per a un València que fa cara d’equip seriós tot i no haver fitxat, però al que Javi Gracia li ha canviat la cara en un mes de treball.