ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València rejoveneix la plantilla dos anys

Per Pablo Marquez · 28 Agost, 2020

El President del València, Anil Murthy, ha destacat en diverses ocasions que, en el projecte de Meriton Holdings, la cantera juga un paper molt protagonista.

Durant els últims anys, el València ha fitxat molt talent jove que després ha aconseguit revalorar i vendre a un preu molt elevat. Com ha sigut el cas d’André Gomes, Joao Cancelo o Mustafi. El club també ha venut canterans com Paco Alcàcer o Ferran Torres.

El València de Meriton sempre s’ha destacat per tindre una plantilla amb molts jugadors joves. Per això, el València vol tornar a unes mitjanes d’edat més baixes.

El club ha venut en este mercat d’estiu a jugadors d’avançada edat com és el cas de Dani Parejo, trenta-dos anys, Rodrigo Moreno, vint-i-nou anys i Francis Coquelin, vint-i-nou anys. A més, el València no ha renovat a Ezequiel Garay, un central experimentat de trenta-tres anys.

L’EQUIP MÉS JOVE DE LA LLIGA

L’any 2017, el València era l’equip més jove de la lliga amb una mitjana d’edat de 24,13 anys. Dos anys després, la mitjana d’edat de la plantilla valencianista és de 26,54. Ara mateix, amb la venda dels jugadors mencionats en el paràgraf anterior, el València té una mitjana d’edat de 24,75 anys.

La idea del club és rebaixar eixa xifra i tornar a ser un equip plagat de gent jove. Per esta raó, el club estudia incorporar jugadors joves com és el cas del davanter del Reial Madrid, Borja Mayoral, o el davanter del Watford, Luís Suárez.

A més, la volta de jugadors cedits com Uros Racic i l’aposta més firme per futbolistes com Kang In Lee o Hugo Guillamon, potencien la intenció del València de tindre la plantilla més jove del campionat.