El València regala el derbi

Per Jorge Olmos · 12 Març, 2021

El València va caure derrotat al Ciutat de València (1-0) davant el Llevant al derbi de València. Amb un solitari gol de Roger després d’una errada de Diakhaby, els de Paco López es van emportar un partit en el qual el València va concedir moltes facilitats.

Amb les importants baixes amb les quals aplegava al partit, Javi Gracia va apostar per canviar el sistema i va eixir amb 3 centrals -Diakhaby, Guiilamón i Paulista-, Lato i Correia a les bandes, Oliva i Wass al mig del camp i Kang In enganxant amb Guedes i Gameiro.

I als primers compasos l’equip semblava que anava a funcionar. Els primers minuts es jugaren al camp del Llevant i el València va tindre dos faltes perilloses. Però tan sols va ser un miratge, una il·lusió, i ràpidament el conjunt granota es va fer amb el comandament del partit i va començar a gaudir d’ocasions de perill.

Jugant a l’esquena dels centrals, De Frutos va tindre la primera ocasió clara però el seu tir es va estavellar al pal i minuts després en una bona pressió, Rochina va tallar l’eixida de baló de Diakhaby i Roger va enviar l’esfèric al fons de la xarxa per a fer el primer de la nit. El València regalava el primer gol en un descalabre defensiu.

L’experiment no donava els fruits esperats per Javi Gracia i el partit va entrar en una dinàmica en la qual no es generava perill. Amb 1-0 es va aplegar al descans en una primera part en la qual el Llevant va ser superior i les ocasions del València van brillar per la seua absència.

Després del pas pels vestidors, el València va millorar -a pitjor no podia anar- i Guedes va tindre dos bones opcions que no va aplegar a concretar amb tirs a porta. El partit demanava a Manu Vallejo. I Javi Gracia el va traure en lloc de Kangin, mantenint la línia de 3 centrals i a un Diakhaby amb targeta que demanava a crits el canvi.

En un nou error del francés, a punt va estar Roger de sentenciar el partit, però no va connectar el remat i va deixar amb vida al València. I l’efecte Manu Vallejo es va començar a notar. Als pocs minuts d’entrar al terreny de joc va tindre l’ocasió més clara per al València, però Aitor Fernández li va guanyar la partida en el mà a mà.

I res més. La del gadità va ser l’última -i única- ocasió del partit i el València va perdre un derbi en el qual va donar moltes facilitats i va vendre molt barata la derrota davant un Llevant que amb el justet es va emportar els 3 punts.