ACTUALITAT  FITXATGES  PRIMER EQUIP  

El València posa preu a Mamardashvili

Per Joan Marc García · 09 Abril, 2024

Peter Lim va arribar en 2014 amb la promesa que no es vendria cap jugador per un import diferent de la clàusula de rescissió. Encara que Peter mai ho va dir amb la seua pròpia boca. “El que és clar és que ja no haurem de vendre jugadors, només vendrem per la clàusula o perquè ens interessa traspassar a un futbolista, no per necessitat“, va assenyalar Amadeo Salvo en 2014, poques setmanes abans que es tancara el procés de compravenda.

Des de llavors, el màxim accionista, estiu rere estiu, no ha fet res més a vendre als millors jugadors per a equilibrar els comptes (o almenys intentar-ho ja que acumula unes pèrdues de més de 180 milions d’euros de 2014). Tot això a costa d’afeblir la plantilla cada temporada i demostrant que la prioritat del club és l’economia i no l’apartat esportiu, com va reconéixer el propi Baraja en roda de premsa a la finalització del mercat d’hivern.

Este mercat no serà diferent i es tornaran a vendre jugadors per a cobrir el dèficit operatiu que té el club.  Segons ha publicat Relevo, en el València ja coneixen la fulla de ruta que obligarà a vendre entre 20M i 25M, tal com ha informat Blanquinegres durant les últimes setmanes. No obstant, no hi ha urgència per realitzar les vendes en les primeres setmanes i el València esperarà a tindre bones ofertes.

Mamardashvili, la millor opció de Meriton per a fer una gran venta el pròxim mercat

Giorgi Mamardashvili s’ha convertit en un fix per a Rubén Baraja des d’abans de l’arribada del tècnic. El porter georgià va arribar sense fer massa soroll, però ara és una peça clau per al València CF. El seu progrés ha sigut així fins al punt que, durant l’inici d’aquest mateix mes, va superar un rècord històric al arribar als 61 partits consecutius com a titular que conservava fins ara Ochotorena, actual entrenador de porters del club.

I és que tot i haver passat porters per Mestalla com Diego Alves, Neto o Cillessen, cap ha tingut la continuïtat de Mamardashvili. Un rècord que ha aconseguit el georgià també en gran manera per la falta de competència a la porteria. La temporada passada, sense anar més lluny, amb la lesió de Jaume Doménech i l’arribada de Iago Herrerín, qui tan sols va jugar 12 minuts en Copa del Rei.

Amb la intenció de Meriton de rebre aquest pròxim estiu entre 20M i 25M d’euros, el porter georgià pareix ser la millor opció per treure eixa quantitat de diners. De fet, segons Marca, el preu d’eixida de Mamardashvili rondarà els 35 milions d’euros, encara que cal destacar que després serà el mercat el que dictamini el preu final de venda.

Els majors interessos per Mamardashvili continuen arribant de la Premier League. Com va informar Blanquinegres, el València ja té a Dimitrievski com una opció si ix Mamardashvili. Per tant, tot fa apuntar a que l’etapa de Mamardashvili al València està prop de finalitar.