La millor informació del ValènciaCF en valencià

El València podria activar una palanca econòmica
,

El València podria activar una palanca econòmica

COMPARTIR

La majoria dels equips de la Lliga espanyola tenen greus problemes per a inscriure als seus fitxatges. Queden menys de dos setmanes perquè comence la competició i els reforços encara estan esperant si finalment podran debutar, tot i que en el cas del València, després de l’eixida de Cillessen, el club podrà inscriure a Samu Castillejo i a Samu Lino.

Arthur i Torreira

Ara bé, el problema ve per un altre costat. Gattuso ha demanat per activa i per passiva l’arribada de dos migcampistes, i ara mateix al mercat che hi ha dos noms propis: Arthur Melo i Lucas Torreira. El primer està més que convençut per l’entrenador del València i el club ja ha arribat a un acord amb la Juventus per a la fòrmula de cessió.

D’altra banda, Torreira no ha agafat l’avió que tenia hui destí a Galatasaray perquè ha dit que necessita més temps per a prendre una decisió. Lògicament, està esperant a clubs de major ambició esportiva, com és el cas del València. Per tant, en este context, a la Capital del Túria necessiten moviments financers per a acontentar a Gattuso.

La venda de Maxi

El primer passa per la venda de Maxi Gómez. El davanter uruguaià és un dels futbolistes que més diners li costa al València respecte al Fair Play Financer, i la seua eixida permetria la incorporació d’Arthur. No obstant això, per a firmar a Torreira hauria de fer una altra maniobra, i és ací on entren les possibilitats de palanca del València.

La palanca del València

El principal problema és que el club che ja té vinculats el 91,8 % dels seus drets televisius, per tant, que ningú pense que estes “palanques” tindran la força econòmica de les del Barça. Ara bé, el 8,2 % restant sí que el podria vincular a una empresa externa, i tenint en compte els beneficis per televisió de la temporada passada es tracta d’uns 7-8 milions d’euros.

Això sí, cap equip de futbol seriós vincularia el 100 % dels seus drets televisius a empreses externes, ja que en cas de tindre un dia un deute greu no tindria capacitat de tindre “cash” ràpid. És per això que els beneficis de realitzar este moviment serien encara menors.

Els drets televisius del València

El 91,8 % dels drets televisius del València ja vinculats estan dividits de la següent manera:

  • Un 20 % a Rights Media.
  • 43,3 % a CaixaBank pel deute que té el club.
  • 10 % a Confirming pel pagament als jugadors el 2021.
  • 7,5 % als pagarés.
  • 8,2 % – 11 % CVC.

A més a més, els beneficis dels abonaments i un 92,69 % de la publicitat estàtica també els té CaixaBank.

Equips com el Betis han utilitzat el ticketing per a realitzar estes famoses palanques i inscriure als seus futbolistes. Veurem quin és el mètode del València per a reforçar la seua plantilla. Gennaro ho necessita.