ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València perd un 34% del seu valor, mentre que La Liga Santander augmenta en un 32% generalitzat

Per Marc Santiago · 11 Maig, 2023

La gestió esportiva i institucional del València, juntament amb l’econòmica, han deixat bastant a desitjar els últims anys. L’equip porta 4 temporades seguides sentre entrar en competicions europees i, a més, aquesta temporada està jugant-se la permanència en la primera divisió, cosa que si no s’aconseguira seria possiblement una de les pitjors situacions en les quals ha estat el València CF en la seua història.

El portal web especialitzat en economia de clubs esportius 2Playbook juntament amb 4-Football, han elaborat una llista sobre l’anàlisi del valor econòmic dels clubs de La Liga Santander i el seu creixement aquestes temporades, on es tenen en compte factors com el rendiment econòmic, el rendiment esportiu i altres paràmetres relacionats amb el dia a dia d’un club de futbol.

 

En aquesta llista es pot observar com la gran majoria de clubs han crescut i han fet que el seu valor econòmic es veja augmentat en respecte les temporades passades. L’excepció en aquest cas ha sigut, per a variar, el València CF, el qual ha perdut un 34% del seu valor, que ara està en uns 280 milions d’euros, respecte a anteriors anys on es jugava competicions europees i es realitzaven compres i vendes de jugadors que augmentaven el valor de la plantilla.

I és que la gestió de Meriton durant aquestes últimes temporades no han fet més que devaluar el club, ja bé per les actuacions esportives degudes a males decisions com acomiadar a Marcelino i deixar anar a Mateu Alemany, com la mala planificació i la nul·la predisposició del màxim accionista en invertir en l’equip per a evitar que es debilitara.

Açò és solament una mostra més que el València CF està en unes mans que l’únic que estan aconseguint és deixar morir a un club històric, que cada vegada té menys valor i que a poc a poc es dessagna.