Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

Crans Montana 2019-2020  CRÒNIQUES  Sin categoría

El València guanya fàcil al Sion

Per Blanquinegres · 23 Juliol, 2019

El conjunt de Mestalla va posar fi al seu stage en Suïssa amb un encontre amistós a l’Stade du Tourbillon davant el Sion en el seu segon partit de pretemporada.

L’equip suís, que ja ha començat la lliga en un partit on va perdre en aquest mateix escenari per 1-4 davant el Basilea, afrontava el partit com a un tràmit per a terminar de preparar la temporada, en canvi, el València utilitzaria aquest enfrontament per posar en pràctica tot allò que ha treballat Marcelino a l’stage de Crans Montana.

El partit es va disputar sense un gran ambient a les grades, tot i que la tribuna principal va estar quasi plena i un dels fons va tindre molta presència de públic. Per motius de logística, el partit va ser de 40 minuts cada part i un descans d’uns deu minuts, per garantir que el València poguera agafar el vol de tornada a la capital del Túria.

Marcelino va posar sota l’herba de l’Stade du Tourbillon un onze similar al que va eixir al partit davant el Mònaco, amb jugadors que encara no tenen garantida la presència en la plantilla del València, amb Cillessen en porteria, Salva Ruiz i Piccini als laterals, Diakhaby i Paulista al mig de la defensa, Koba, que repetia titularitat, de parella al doble pivote amb Kondogbia, Villalba i Jason per bandes i Rodrigo en parella amb Maxi a l’atac.

L’encontre va començar amb un València molt present al camp del Sion, molt actiu a les transicions i tractant de trobar sempre la porteria defensada per Mitryushkin.

No va tardar el conjunt de Marcelino en obrir la llanda gràcies a un gol de Maxi Gómez, que es va estrenar com a golejador amb la samarreta del València, finalitzant una jugada que va nàixer a les botes de Fran Villalba.

Arran del gol, el partit es va relaxar molt, amb un estèril domini del conjunt valencià que tractava més de fer les coses bé, com si es tractara d’un entrenament, que de fer un segon gol. No obstant aixó, arribant als últims quinze minuts de partit, Rodrigo va tindre el gol a les seues botes amb un llançament creuat que va marxar per molt poquet de la porteria del Sion.

El Sion va tractar de fer el gol de la igualada amb dos dispars des de fora de l’àrea que no varen inquietar Cillessen. En canvi, qui va fer el gol va ser el davanter hispanobrasiler, Rodrigo Moreno, que va aprofitar un contraatac de Maxi per banda esquerra per disparar a porteria i, gràcies a l’error monumental del porter rus, va fer el segon tant del València.

La segona meitat va començar amb un València molt dominador, tractant de fer el tercer gol davant un Sion que esperava a la seua àrea per tractar d’eixir al contraatac i fer mal a l’esquena del conjunt de Mestalla.

El València va tindre la millor oportunitat del segon temps amb un llançament de Kevin Gameiro des de fora de l’àrea que es va quedar prop d’entrar a la xarxa defensada per Fickentscher però no va poder marcar el seu primer gol aquest nou exercici.

Apropant als últims minuts de partit, a l’eixida d’una treta de cantó, Parejo va posar la pilota al segon pal, Garay la va posar al mig i ací esperava Javi Jimenez en la canya posada per a fer el gol de la sentència.

Finalment, victòria plàcida d’un València que comença a agafar rodatge i torna a mostrar els automatismes que li varen fer campió de la Copa del Rei la passada temporada. Amb aquest resultat, el València posa fi al seu stage de pretemporada i torna a la ciutat del Túria, on estarà fins al cap de setmana, quan marxarà a terres portugueses per enfrontar-se a l’Sporting de Portugal.

Fitxa tècnica

Sion 1ª part: Mitryushkin, Andersson, Ndoye, Adbellaoui, Facchinetti, Song, Toma, Maceiras, Kasami, Fortune i Konan.
Sion 2ª part: Fickentscher, Angha, Kabashi, Bambert, Morgado, Abdellaoui, Grgic, Adao, Itaitinga, Da Silva i Uldrikis.
València 1ª part: Cillessen, Piccini, Paulista, Diakhaby, Salva Ruiz, Kondogbia, Koindredi, Jason, Villalba, Rodrigo i Maxi.
València 2ª part: Cristian Rivero, Wass, Diakhaby (Javi Jiménez, min 55), Garay, Gayà, Parejo, Coquelin, Kangin, Guedes, Vallejo, Gameiro.
Àrbitre: Wolfensberger. Va amonestar a Kondogbia (min. 37), Kangin (min. 58), Gayà (min. 76)
Marcador: 0-1, min.13, Maxi Gómez. 0-2, min. 40, Rodrigo. 0-3, min. 73, Javi Jiménez.
Observacions: Stade du Tourbillon,