ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València és el segon equip que més valor de marca perd d’Europa, solament superat per un descendit de la Premier

Per Marc Santiago · 08 Juny, 2023

La situació del València Club de Futbol porta sent més mala cada any que passa, tant en l’esportiu com en l’econòmic. El club ha passat de competir en Champions League a lluitar per la permanència en un lapse de temps de quatre anys, cosa que ha provocat una pèrdua de valor en el club incommensurable. La terrorífica gestió de Peter Lim del club ha fet que el futur del València siga cada vegada més incert.

La prestigiosa consultora Brand Finance ha publicat un estudi on analitza el valor de marca dels principals clubs europeus, ordenats per un rànquing i on compara el seu creixement respecte a anys anteriors. En aquest estudi s’ha comprovat la pèrdua de valor que ha patit el València CF en comparació a altres temporades, sent el segon club que més valor ha perdut de tota Europa, solament per darrere del Leicester City, qui ha baixat a la segona divisió anglesa aquesta temporada.


El València ha passat de tindre un valor de 157 milions d’euros a 108 milions en tan sols un any. Els mals resultats esportius, els centenars d’escandalls amb l’afició i els resultats econòmics tan negatius han sigut elements clau per a aquesta pèrdua de valor. S’ha passat d’ocupar la posició número 34 en aquesta classificació a la 47.

La gestió que porta fent Meriton des que es carregaren un projecte esportiu on l’equip es classificava per a competició europea solament per una batalla d’egos, principal factor d’aquesta pèrdua de valor. Des que Mateu Alemany i Marcelino se n’anaren del club, el club no ha pogut o no ha volgut crear un projecte decent que significara continuar estant ahí dalt.

Equips com el Villarreal, el Betis, Reial Societat o l’Athletic Club ocupen llocs més elevats en aquesta classificació, i a més porten sent clubs amb projectes esportius més forts que el València des de fa diverses temporades.

Sincerament, no se sap fins a quin punt arribarà la gestió de Peter Lim. Cada any que passa el club està pitjor que l’anterior, sense inversió, sense projecte i amb pèrdues econòmiques. La veritat és que no es comprensible com una persona que suposadament és tan bona en els negocis, pot fer-ho tan malament.