ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

El València es deixa remuntar a Montilivi (2-1)

Per Manel Rumbau · 02 Desembre, 2023

El València ha caigut derrotat a l’Estadi de Montilivi en el partit corresponent a la 15a jornada de LaLiga EA Sports. El conjunt dirigit per Baraja, tot i aconseguir avançar-se al marcador en la segona part, ha acabat pagant molt car el plantejament defensiu arrel del gol d’Hugo Duro, així com els canvis diferencials del Girona.

Amb aquest resultat, l’equip valencianista cau a la 10ª posició en la classificació de LaLiga amb 19 punts de 45 possibles. Empatat a punts amb el Rayo Vallecano (9º) i Getafe CF (11º).

PRIMERA PART

Començava el partit a Montilivi amb el Girona portant el pes de l’encontre en els primers compassos. El València, amb aquesta situació per davant, es limitava a esperar espais al contraatac per mitjà de transicions ràpides. Excepte un gol anul·lat al conjunt català en els minuts finals del primer acte a mans de Dovybk, el cert és que el partit no donaria per a molt més, arribant al descans amb el mateix resultat de l’inici (0-0).

SEGONA PART

Es reprenia l’enfrontament a Girona amb un domini molt més clar per part dels de Michel a l’inici de la segona part. No obstant això, tot i aquesta situació, el València aconseguiria avançar-se al lluminós per mitjà d’Hugo Duro, qui amb una gran vaselina fruit de un mà a mà superava sense problemes a Gazzaniga.

A partir del 0-1, Baraja decidiria defensar amb ungles i dents un resultat més que valiós per al conjunt valencianista en un camp com Montilivi. Amb canvis com el de Diakhaby per Fran Pérez pel mig, el context era molt clar. I les ocasions del Girona, també.

Fins a sis oportunitats va poder desbaratar Mamardashvili abans del gol de la igualada de Stuani. Però el pitjor encara estava per arribar. El protagonista de l’empat, gràcies a un centre de Yan Couto des del perfil dret, aconseguiria minuts després la remuntada per als de Míchel. Arrel d’aquest últim gol dels catalans, Savinho aprofitaria la inèrcia dels últims instants per tal de fer el 3-1. No obstant això, el gol no pujaria al marcador per un fora de joc del davanter brasiler. Poc després d’açò, arribariem al final del partit.

Fitxa tècnica

2. GIRONA FC: Gazzaniga, David López, Blind, Miguel Gutiérrez, Eric García, Yangel Herrera, Aleix García, Iván Martín, Tsygankov, Savinho, Dovybk. També jugaren Pablo Torre, Stuani, Portu i Yan Couto.

1. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Christian Mosquera, Paulista, Javi Guerra, Hugo Duro, Foulquier, Thierry R., Yarek, Pepelu, Fran Pérez, Diego López. També jugaren Diakhaby, Amallah, Yaremchuk, Canós i Jesús Vázquez.

GOLS: 0-1 Hugo Duro (56′), 1-1 Stuani (82′), 2-1 Stuani (88′)

ÀRBITRE: Javier Iglesias Villanueva (comité gallec).

Partit corresponent a la 15a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi Municipal de Montilivi, Girona.