ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València demana “no caure en provocacions” al Bernabéu a través d’una carta als aficionats

Per Alex Alfaro · 09 Novembre, 2023

El València ha enviat este dijous una carta als 579 aficionats blanc-i-negres que han comprat una entrada per al partit del dissabte en el Santiago Bernabéu. En ella, a més d’agrair-los el seu suport a l’equip de Baraja, els sol·licita rebel·lar-se “contra els qui ens han acusat de ser el que no som”, en referència a les acusacions d’estadi racista, en termes globals, que es van abocar sobre Mestalla després dels incidents ocorreguts la passada temporada vinculats al cas Vinicius.

El València, en aquest escrit, reivindica el seu “clar posicionament en contra de qualsevol tipus de discriminació” i els demana als seus aficionats que estiguen “per damunt de qualsevol provocació” en el Santiago Bernabéu.

El València adverteix que dissabte que ve “hi haurà molts ulls i moltes cambres pendents de nosaltres”, per això “la millor manera (de rellevar-se) és donant exemple en les graderies del Santiago Bernabéu”.

Carta completa

Estimat valencianista,

Moltes gràcies per comprar la teua entrada de públic visitant per a animar al València CF aquest pròxim dissabte en el partit davant el Reial Madrid. El teu suport tornarà a ser fonamental per a impulsar a l’equip a la recerca d’una victòria important.

Com saps, arran del desagradable incident del partit de la temporada passada al Camp de Mestalla, en els últims mesos se’ns ha ratllat amb qualificatius que no representem. El valencianisme no és una afició racista, ni Mestalla és un estadi racista. Eixos no són els valors que ens identifiquen.

Com va dir el nostre entrenador, Rubén Baraja, com a Club i com a afició hem de rebel·lar-nos “contra els qui ens han acusat de ser el que no som” i la millor manera de fer-ho és donant exemple en les graderies del Santiago Bernabéu, on hi haurà molts ulls i moltes càmares pendents de nosaltres.

El racisme no té cabuda en el futbol ni en la societat i per a erradicar-lo requereix de la implicació de tots. També dels que ens han acusat injustament per culpa d’aquells que van proferir insults racistes, als quals el València CF els va aplicar en qüestió d’hores la sanció més severa contemplada: l’expulsió de l’estadi per a tota la vida.

El València CF reivindica el seu clar posicionament en contra de qualsevol tipus de discriminació. Gaudim del partit, animem als nostres jugadors per damunt de qualsevol provocació i fem honor als valors que ens caracteritzen.

AMUNT!