ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

El València deixa escapar el tren europeu en Vila-real (1-0)

Per Manel Rumbau · 17 Març, 2024

El València ha caigut derrotat en la Ceràmica de Vila-real en el partit corresponent a la jornada 29 de LaLiga. El conjunt de Baraja ha sigut superat en la represa de la segona part d’un encontre marcat per una igualtat patent entre ambdós conjunts.

Amb aquest resultat, el conjunt valencianista (amb un partit menys) es situa 8º a la classificació de LaLiga amb 40 punts de 87 possibles. A 2 punts de zona Conference League (Reial Betis, 7º amb 42 punts) i a 6 de zona Europa League (Reial Societat, 6º amb 46 punts).

Mamardashvili nega l’avantatge al Vila-real

Començava el partit a Vila-real amb els dos conjunts repartint-se la possessió del joc en els primers instants. En primera instància, i per mitjà de transicions ràpides, seria el club de Mestalla qui portaria el perill a un partit equilibrat que, poc després, tornaria a canviar la seua dinàmica en favor dels de Marcelino. Amb açò pel mig, els groguets guanyarien pes a l’encontre en detriment d’un València més conservador.

Però, tot i el relaxament valencianista en els últims minuts, l’enfrontament tornava a igualar-se en qüestió de segons, fent d’aquest un partit prou parell en tots els aspectes. En aquest sentit, els de Baraja acabarien comptant, de la mà d’Hugo Duro amb la millor ocasió de tot l’encontre fins al moment. I és que el davanter madrileny, després d’un bona assistència des de la frontal, desviaria en excés una vaselina a Jörgensen que haguera suposat el primer de la vesprada per al València.

Passat l’equador de la primera part, i a partir d’una camallada de Traoré que l’havia deixat en una posició immillorable per a convertir l’1-0, Cenk va cometre penal sobre l’atacant del submarí. Un penal que Giorgi Mamardashvili, amb una espectacular i meritòria estirada, va aconseguir desbaratar a Baena per tal de mantindre el resultat inicial.

Cuenca desequilibra el derbi autonòmic

Es reprenia el joc a l’Estadi de la Ceràmica amb una tònica genral molt semblant a la del primer acte. En clau valencianista, la represa va suposar dos aproximacions de perill a l’àrea local per part dels de Baraja. Però, tot i el bon inici dels valencianistes, el submarí va aconseguir avançar-se al partit per mitjà de Jorge Cuenca. En una jugada en la que Mamardashvili va evitar prèviament un gol cantat dels castellonencs, el baló es quedaria solt en l’àrea valencianista per tal que el “5” groguet posara l’1-0 al marcador.

A partir del gol del Vila-real, el cert és que el València no es vindria avall ni molt menys, i començaria a generar perill per les bandes amb Diego López i Peter Federico. De fet, en una d’estes internades pel costat, a punt va estar el jugador dominicà d’establir l’empat al lluminós després de connectar un bon dispar des de la frontal. A més, a l’eixida d’un córner, Cenk també gaudiria d’una oportunitat immillorable per a fer el gol de la igualada.

Però els errors en defensa es tornaven a donar, i amb açò, el Vila-real comptaria amb nombroses ocasiones per tal d’ampliar la distància en l’electrònic, tot i que els de Baraja es negaven a deixar escapar les últimes situacions de perill per tal d’aconseguir l’empat. No obstant això, i a pesar de la insistència dels últims minuts, el València no va aconseguir emportar-se cap botí de la seua visita a la Plana Baixa i desaprofita així una bona oportunitat per a lluitar per Europa.

Fitxa tècnica

1. VILA-REAL CF: Jörgensen, Mosquera, Santi Comesaña, Cuenca, Guedes, Sorloth, Alex Baena, Femenía, Coquelin, Mandi, Traoré. També jugaren Dani Parejo, Capoue, Gerard Moreno, Carlos Romero i Morales.

0. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Christian Mosquera, Cenk Özkacar, Javi Guerra, Hugo Duro, Canós, Foulquier, Gayà, Pepelu, Diego López, Yaremchuk. També jugaren Peter Federico, Jesús Vázquez, Fran Pérez i Almeida.

GOLS: 1-0 Jorge Cuenca (54′)

ÀRBITRE: Jorge Figueroa Vázquez (comité andalús).

Partit corresponent a la 29a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi de la Ceràmica, Vila-real.