ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València CF serà el quart equip que més diners rebrà de l’acord La Lliga-CVC

Per Blanquinegres · 05 Agost, 2021

És el dubte que l’afició futbolera es fa a aquestes hores. Ahir es feia oficial que Tebes venia el 10% de la competició al fons d’inversió CVC, el qual subministrarà a la Lliga un total de 2700 milions d’euros, una xifra que serà determinant perquè molts clubs espanyols puguen saldar els problemes derivats de la seua gestió o de la irrupció de la pandèmia.

Tal com informàvem ahir en Blanquinegres, el València CF rebrà una gran quantitat de diners en aquest acord. De fet, podem dir que és un dels clubs més beneficiats amb aquesta aliança, almenys en la seua situació actual. La part del pastís que li toca als valencianistes està molt pròxima als 130 milions d’euros, tal com indica el portal econòmic 2Playbook.

Com es calcula? Per a realitzar un càlcul més aproximat, s’ha de tindre en compte que el criteri que se seguirà per al repartiment econòmic estarà basat en la mitjana d’ingressos audiovisuals que haja tingut cada club en les últimes 7 temporades. En clau valencianista, el percentatge mitjà és del 4,90%, tal com vam indicar ahir en la nostra web, per la qual cosa si comparem amb la quantitat afegida per 2Playbook, la xifra que arribarà a les arques del València CF estarà entre els 120 i 130 milions d’euros.

Comparat amb altres clubs, el València CF seria el quart equip de la Lliga que més diners rebria, només per darrere d’FC Barcelona (269,7), Reial Madrid (260) i Atlètic de Madrid (218,7). Com es reflecteix, la diferència entre el club de Mestalla i els tres transatlàntics és molt gran.

Això sí, el repartiment es va igualant: destaquen el Sevilla FC (128,8), l’Athletic Club (114,3) o el Vila-real (107,4). A partir d’ací, la resta ingressaria menys de 100 milions d’euros. Un gran escaló l’apreciem entre Llevant UD (60,8) i Granada (48,6), ja que és just ací quan els diners comencen a decaure fins a arribar als equips que menys reben amb aquest acord: Cartagena, UD Eivissa i Amorebieta (2,3 milions).

Cal recordar que aquests ingressos s’han d’emprar de diferent manera: el 70% va destinat a millorar les infraestructures, el 15% per a refinançar el deute i l’altre 15% va dirigit a incrementar el límit de la plantilla.