La millor informació del ValènciaCF en valencià

El València CF espera ajudes de la lliga per a quadrar el FPF
,

El València CF espera ajudes de la lliga per a quadrar el FPF

COMPARTIR

Els equips de la lliga espanyola tenen un problema. Les normes del Fair Play Financer ofeguen als clubs, que es veuen obligats a vendre jugadors per a quadrar els comptes i a més tenen moltes dificultats per a poder inscriure als nous fitxatges, encara que vinguen lliures. Especialment el València, que amb el FPF sobrepassat no pot inscriure a Samu Castillejo i ha de vendre durant el mercat de manera obligada.


La situació d’incertesa és evident. Segons confirmen fonts oficials del club a Blanquinegres, el València, a part de la possibilitat de vendre jugadors o d’una hipotètica ampliació de capital per part de Peter Lim -que sembla inviable-, està amb converses amb la lliga per a tractar de trobar una solució que alleuge la pressió econòmica del Fair Play Financer.


Com ja passara la temporada anterior amb el fons d’inversió del CVC, mitjançant el qual la lliga va vendre part dels drets televisius per a mitigar la crisi actual del futbol espanyol, en aquesta temporada els clubs esperen alguna cosa similar i molts d’ells estan amb converses amb Tebas per a tractar d’aplegar a un acord.


Claus

Per tant, la situació és clara i s’endevinen tres possibles escenaris:


1-Venda d’actius
El València pot quadrar els comptes amb la venda de futbolistes, la situació més probable i a la que haurà d’acudir si o siVorem si en major o menor mesura i a quants futbolistes ha de traure per a entrar dins de la legalitat establida per Javier Tebas. No obstant això, el mercat està parat i es mou a ritme lent, sobretot a Espanya. Els clubs estan a vore-les vindre i a més, les ofertes que apleguen no convencen al club, que transmet de portes enfora que no va a malvendre.


2-Ajudes de la lliga amb el FPF
Com la temporada passada, una regulació de les normes del FPF ajudaria als clubs i els donaria aire per a poder respirar i tindre un cert marge per a inscriure futbolistes i haver de vendre menys, però la lliga no pot fer milacres i la situació seguiria sent dolenta.


3-Ampliació de capital
Una altra solució seria que Peter Lim realitzara una ampliació de capital per a arreglar els comptes del València, però sembla inviable ara mateix. Des de fonts oficials del club es transmet ara mateix que s’estan estudiant totes les possibilitats i que amb el pas dels dies es vora quin full de ruta es pren per a solucionar-ho.


Possible escenari


No obstant això, és una situació clara de 3 variables en la que el València està obligat a vendre. Estarà obligat a vendre per menys valor si la lliga aplega a un acord amb els clubs i rebaixa el nivell de pressió del FPF, però és inviable mantenir tota la plantilla actual. Algun jugador haurà d’eixir i amb el 25% de les vendes podrà reforçar l’equip amb operacions a cost 0 o cessions.


A més, en l’hipotètic cas que la lliga no rebaixara les mesures, tot i que el València transmet la postura de què no vol malvendre, si apleguen els últims dies de mercat i tot segueix estancat, Peter Lim haurà de prendre la decisió d’acceptar les ofertes a la baixa que estan fent els clubs en l’actualitat o de realitzar una ampliació de capital. Veurem les intencions del propietari i si ha canviat alguna cosa de veritat.