PRIMER EQUIP  

El València, desè equip de LaLiga en temps efectiu de joc

Per Joan Marc García · 03 Octubre, 2023

Opta Sports, una empresa britànica d’anàlisi de dades avançades en esports, ha elaborat una clasificació en quant a la mitjana de temps efectiu de joc al campionat espanyol. El temps efectiu de joc, el tram de partit en què la pilota està en moviment, és una de les grans polèmiques i debats de l’actual futbol.

Segons les dades d’aquest super ordenador, el València CF juga una mitjana de 54 minuts i 22 segons per partit (durant les primeres huit jornades de LaLiga), i per tant, l’equip de Rubén Baraja es situa al mig de la taula d’aquesta classificació, en la desena posició. Per tant, el conjunt de Mestalla disputa un total del 53% dels minuts.

Així mateix, l’equip amb millors xifres en aquest sentit és el Reial Madrid, amb 61.03 minuts de temps efectiu per partit. Seguit pel FC Barcelona amb 58:16 minuts, i completa el podi el Celta de Vigo de Rafa Benítez amb 57:23.

L’equip que més baix trobem en aquesta classificació és el Deportivo Alabès, amb 50:54 minuts de joc per partit de mitjana. En els llocs mes baixos de la classificació també hi trobem el Cadis i el Sevilla. El Getafe de José Bordalás, ex entrenador del València, molt criticat per aquest assumpte i les pèrdues de temps, és el setè equip amb menys temps efectiu de joc per partit, amb una mitjana de 53:36.