ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València – Celta de l’any 2020: el punt d’inflexió a la inversa

Per Pablo Marquez · 16 Febrer, 2021

L’any passat, concretament l’1 de febrer, el València va enfrontar-se al Celta de Vigo a l’estadi de Mestalla. La vida era molt diferent de l’actual. Les grades estaven plenes de gent, ja que encara no hi havia arribat la pandèmia. A més, Parejo era el capità del València i compartia equip amb Garay, Ferran, Coquelin i Rodrigo.

Eixe dia, el València va guanyar 1-0 al Celta amb un gol de Carlos Soler i va estar, de forma momentània, en posicions d’accés a la Uefa Champions League. No obstant això, eixe dia alguna cosa va canviar en el València CF i va provocar una caiguda en picat del rendiment de l’equip. De fet, eixe fatal dia, encara que l’equip va guanyar, es va lesionar de llarga duració Ezequiel Garay. El central argentí no era conscient, però acababa de jugar el seu últim partit com a central del València. Va ser esta la raó per la qual el València va tornar-se un equip molt més feble?

Després d’este partit, el València només va ser capaç de guanyar al Reial Betis per 2-1 en Mestalla. Pel camí, el València va perdre dos partits de lliga per 3-0 davant Getafe i Reial Societat; i va empatar uns altres dos davant Atlètic de Madrid i Alavés. Durant eixe fatídic mes, el València va caure eliminat de la Copa del Rei i de la Champions League.

Dos dies després de caure eliminat davant l’Atalanta, el futbol i la vida es varen paralitzar. Després del confinament, Garay no va renovar. Celades tampoc va ser capaç de millorar el nivell de l’equip i va ser acomiadat. Voro no va poder fer un altre miracle i el València es va quedar fora de competicions europees.

El que ha ocorregut esta temporada ja ho coneixem tots. Peter Lim ha desmantellat l’equip i el València ha perdut totes les esperances de lluitar pels objectius a l’altura de la seua història.

No obstant això, la meua mirada està en eixe València – Celta de febrer de 2020. Què va canviar a partir d’eixe dia? Hauríem aconseguit millors objectius si Garay no s’haguera lesionat? Ara mateix, el València està en una situació prou complicada, però fa un any les sensacions eren diferents i ens preparàvem per a jugar uns octaus de final de la Champions.