ACTUALITAT  

Dani García: Entre Grècia, Mestalla i el somni americà

Per Mauro Pérez · 22 Maig, 2024

El futur de Dani García s’escriu lluny de La Catedral. Després de sis temporades com a lleó, el migcampista basc posa punt i final a la seua etapa en l’Athletic Club per a embarcar-se en una nova aventura futbolística. Amb el seu contracte expirant el 30 de juny, García té sobre la taula tres atractives proposades que li situen en una cruïlla: Olympiacos, València o la MLS.

L’opció grega es presenta com la més seductora per al jugador. Mendilibar, actual entrenador del Olympiacos i ex tècnic de García a l’Eibar, ha mostrat un gran interés en la seua incorporació. Mendilibar valora en gran manera les qualitats del migcampista i el veu com una peça fonamental per al seu projecte a Grècia.L’experiència prèvia junts, on García era el capità del Eibar, fa d’esta opció una aposta segura. 

La possibilitat de romandre a Espanya també sedueix a Dani García. El València CF, que busca un migcampista amb experiència per a reforçar la seu medul·lar, ha aparegut com un seriós candidat per a fer-se amb els seus serveis. A més García és un perfil que encaixa perfectament en el esquema de joc del València, aportant experiència a una plantilla plagada de jóvens. A més la possibilitat de continuar competint en LaLiga són factors que inclinen la balança a favor del València.

La lliga estatunidenca també ha trucat a la porta de Dani García. No obstant això, a priori és l’opció que menys sedueix al jugador, ja que la seua preferència és continuar a Europa per motius familiars. La paternitat, que està a punt d’arribar, fa que García s’incline per romandre en Europa.

La decisió final sobre el seu futur recau en el mateix Dani García. Amb les cartes sobre la taula, el jugador haurà de valorar detingudament cadascuna de les ofertes i triar la que millor s’adapte a les seues ambicions esportives i personals. Les pròximes setmanes seran decisives per a conéixer el destí del migcampista basc.