+  FITXATGES  PRIMER EQUIP  

El València aprofita el mercat

Per Pere Alapont · 06 Septembre, 2014

Amb l’anunci de la contractació d’Álvaro Negredo, el mercat de fitxatges tocava a la fi i finalitzava un estiu en el que els moviments d’eixides i arribades han sigut constants i significatius, produïnt un canvi radical en la nova plantilla del València Club de Futbol.

Establir unes dades exactes per fer un balanç no és llavor fàcil, ja que es compta amb la circunstància de que alguns jugadors venen cedits pel nou propietari o, per contra, venen cedits per una temporada però al finalitzar aquesta hi haurà que pagar obligatòriament pels seus serveis. Un exemple és el de Negredo, pel qual hi haurà que abonar al Manchester City prop de 30 milions d’euros per l’ara cedit si s’aconsegueixen una sèrie d’objectius.

A continuació, el resum de les operacions realitzades en aquest mercat estival. Al gener, més.

TAULA-MOVIMENTS-ESTIU-2014

 TAULA D'INGRESSOS I DESPESES D'AQUEST MERCAT I VALOR DELS JUGADORS PROPIETAT DEL VALÈNCIA O DE PETER LIM

ARRIBADES

ANDRÉ GOMES: 15 milions d’euros al Benfica, els quals ixen de la butxaca de Peter Lim. El nou propietari va adquirir l’hivern passat el 70% dels seus drets.

RODRIGO: El jugador és propietat de Peter Lim. El singapurés va pagar 30 milions d’euros al Benfica el desembre passat per a fer-se amb els drets de l’hispà-brasiler.

MUSTAFI: El València pagà 8 milions d’euros a la Sampdoria per fer-se amb l’internacional alemany per a les 5 pròximes temporades.

DE PAUL: Vora 5 milions d’euros li va costar al més de maig al València incoporar al jove de Rácing de Avellaneda. 5 temporades té per a demostrar-li coses a Mestalla.

ORBAN: 3’5 milions d’euros ha desemborsat el València per fer-se amb el central i lateral esquerrà del Girondins de Burdeus.

YOEL: El recanvi de Guaita ve cedit del Celta però amb una opció de compra obligatòria que es durà a terme al finalitzar aquesta temporada.

FILIPE AUGUSTO: El penúltim jugador en arribar, ho fa en qualitat de cedit fins a final de temporada.

ZUCULINI: Cedit per una temporada procedent del Manchester City.

JOAO CANCELO: El lateral dret pertany al fons d’inversió de Lim i arriba cedit també per una temporada.

NEGREDO: El fitxatge ‘bomba’ arriba cedit per un any amb una opció de compra obligatòria que rondaria els 30 milions d’euros en funció d’objectius.

OTAMENDI: El València anuncià la contractació per 5 temporades de Nicolás Otamendi en el passat mercat d’hivern per 12 milions d’euros més 3 en objectius. No obstant, el jugador va jugar cedit a l’Atlético Mineiro el que restava de temporada per la impossibilitat del València d’incoporar un extracomunitari més a la plantilla.

EIXIDES

MATHIEU: 20 milions d’euros va pagar el Futbol Club Barcelona pel francés, que havia quallat una gran temporada el darrer any.

BERNAT: Gran sorpresa quan s’anuncià de repent la venta al Bayern de Múnich d’un dels esquerrans amb més projecció  de la Lliga. 11 milions d’euros més variables deixa el valencià en les arques del club.

PABÓN: Terrible fitxatge, pitjor operació. El València pagà 7 milions d’euros a Monterrey, més tard va cedir el jugador al Sao Paulo i , finalment, el va vendre de nou al Monterrey per uns 6 milions d’euros.

RAMI: El València es va desfer d’aquest jugador gràcies al pagament de 4’25 milions d’euros per part del Milà, equip on ja havia jugat cedit el polèmic central.

BANEGA: Venut al Sevilla per 2’5 milions. El jugador arribà a València l’any 2008 per uns 18 milions.

CISSOKHO: Venut a l’Aston Villa pero 2’5 milions. El València va pagar uns 6 milions d’euros al Lyon per fer-se amb els seus serveis.

Ricardo Costa,Viera, Guaita, Postiga i Jonas han abandonat el club amb la carta de llibertat baix el braç. Oriol Romeu, Vargas, Senderos i Keita també ho han fet, però per la finalització i no renovació dels seus respectius contractes. Pel que fa a cessions, Míchel ha sigut cedit al Getafe, Fede al Còrdova, Guardado al PSV, Víctor Ruíz al Vila-real i Vinicius al Standard de Lieja.