ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València afronta un mes d’abril que serà fonamental per a la permanència

Per Joan Marc García · 01 Abril, 2023

Els de Mestalla afronten un mes d’abril que serà clau per a no perdre la categoria i per al futur de l’entitat. En la lluita per evitar el descens es troben involucrats fins a 9 equips, i per tant, de l’11è al 19è classificat, dos clubs perdran la categoria junt a un Elx pràcticament sentenciat (excepte milacre).

Atenent exclusivament als duels de lliga en els que s’han enfrontat els clubs que barallen pel mateix, el València obté la pitjor puntuació. Això suposa que, a més de les urgències per guanyar durant aquest mes d’abril front a equips de la zona baixa, els de Baraja han de superar el bloqueig mental davant aquest tipus de partits. Va passar, per exemple, en les derrotes a Valladolid (1-0), Montilivi (1-0) o a Getafe (1-0).

Mestalla sembla ser la clau per a que el València aconseguisca la permanència, però l’equip també ha perdut punts contra equips de la zona baixa a casa seua, com la derrota front al Cadis (0-1) o l’empat front a l’Almeria (2-2). Això sí, amb l’arribada de Baraja, el València ha millorat en quant a prestacions defensives, com va demostrar guanyat els dos partits en el que el “Pipo” es va seure a la banqueta de Mestalla, front a la Reial Societat (1-0) i front a l’Osasuna (1-0).

Els partits del València al mes d’abril

El València va a disputar partits contra rivals de la “seua” lliga durant aquest mes d’abril. Als de Baraja se’ls presenten sis partits en 27 dies que marcaran el futur. Són 18 punts, però no són uns punts qualsevol. A Mestalla, començant el pròxim dilluns davant el Rayo Vallecano, el València jugarà front al Sevilla i Valladolid. Com a visitant, davant l’Almeria, Elx i Cadis. Si el València aconseguix treure la meitat dels 18 punts que es disputa este mes, com a mínim, haurà fet un pas de gegant i ferm per aconseguir la salvació.

Una vegada superat aquest mes i aquests enfrontaments, al València només li quedaran sis jornades més, on es troben dos rivals que poden estar jugant-se la permanència: Espanyol a Mestalla i el Mallorca a Son Moix. La resta, front al Vila-real i Reial Madrid a Mestalla, i Celta de Vigo i Betis com a visitants.