ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El temps que pot estar de baixa Diakhaby: els experts coincideixen

Per Alex Alfaro · 05 Març, 2024

Sense dubte, la pitjor notícia del València 2-2 Real Madrid del passat dissabte a Mestalla va ser la dura lesió de Mouctar Diakhaby al seu genoll. Tchouameni va caure damunt d’ell als últims minuts del xoc, patint una “luxació del genoll dret”, com s’indicava al seu comunicat mèdic. 

El defensa che ha estat fent-se proves durant aquest matí i, segons ha informat ElDesmarque, encara no ha sigut operat, ja que eixa decisió la prendrà quan es coneguen els resultats de les proves. D’altra banda, diferents experts afirmen que Diakhaby estarà entre 12 mesos i un any i mig de baixa. Els jugador té clar que tornarà als terrenys de joc i eixa és la millor notícia.

El defensa de guineà estarà pràcticament 1 any sense jugar a futbol. Com continua Héctor Gómez, Diakhaby es troba en shock, però amb bon ànim assumint la lesió. El que és segur és que estarà molt de temps sense jugar, i el València ha de menejar-se per trobar un recanvi per a acompanyar a Mosquera.

La valoració del traumatòlog

El València encara no ha parlat amb detall de la lesió que té Diakhaby i és per això que diferents especialistes en la matèria han parlat sobre la lesió de Diakhaby a partir del comunicat mèdic del club i de les imatges vistes en televisió.

El doctor Gastaldi és especialista en Traumatologia Esportiva i ha passat pels micròfons de SER Deportivos València: “És la lesió més greu que es pot patir en el genoll”, afirma el doctor que no ha volgut posar terminis de recuperació perquè “el primer que cal buscar és que camine”.

No obstant això, no es va atrevir amb un pronòstic sobre els temps de recuperació: “Les lesions cal estudiar-les en profunditat i cal quantificar-la. Cal veure lligaments té i que no hi haja cap complicació posterior”, afig Gastaldi que insisteix que és una lesió “greu”. “Quan el genoll es luxa, s’ix l’os del lloc. Això suposa trencar els lligaments”, afirma el doctor i afig que “una vegada s’han trencat, cal descartar que tinga una lesió vascular perquè quan l’os se sale pot estripar l’artèria poplítia”.

Altres especialistes com el Doctor Pascual Casañ, exmetge del València C.F, també parlen sobre la lesió: “Quan desplaces dos ossos, normalment l’aparell articular el trenques. És una urgència traumatològica. En el millor dels casos, si tot va bé, en la pràctica esportiva podria tornar entre any i any i mig”