ACTUALITAT  

El superordinador ja té campió de l’Eurocopa

Per Blanquinegres · 28 Juny, 2024

La frase de grups de la UEFA Euro 2024 va posar el seu final este dimecres amb la resolució dels partits del Grup E. Portugal, Turquia i Geòrgia van ser els últims a confirmar la seua presència en la ronda eliminatòria de huitens de final en la qual es reuneixen els 16 millors del Vell Continent. El gran objectiu: Berlín. 14 de juliol.

Un costat del quadre clarament més fort i un altre, a priori, més feble, sobre el qual posa el focus el Superordinador d’Opta, que ja ha donat els seus veredictes de cada eliminatòria amb els seus clàssics percentatges. Així, fins a la gran final.

Centrant-nos en la Selecció espanyola, aquesta eina pensa que els xics de Luis de la Fuente són els que més opcions tenen de totes les 16 a confirmar la seua presència en els quarts de final. Un 82,13% que contrasta amb el de Geòrgia, el seu rival, i la que tindria menys opcions de passar amb només un 17,87%.

Una vegada finalitzada la ronda de huitens de final, una selecció es destaca de manera excel·lent en el Supercomputador per a arribar a la gran cita berlinesa del dia 14 i, per tant, repetir final per segona edició consecutiva. Parlem d’Anglaterra, sí, qui malgrat haver deixat unes sensacions molt pobres en la fase de grups, tindria un 38,10% d’opcions d’estar en la gran final. Un percentatge altíssim que s’explica en gran manera pel costat del quadre en el qual va.

El seu rival en aquest partit seria Espanya, a qui se li dona un 27,14% d’opcions de tornar a disputar la ronda final d’aquest campionat 12 anys després. La Roja tindria un 45,25% d’estar en semifinals i, posteriorment, un 27,14% per a estar en la capital germànica davant la selecció de Gareth Soutgate. Ambdues, com és lògic, són les que compten amb més opcions d’alçar el títol, amb un 19,98% per als anglesos i un 17,17% per als espanyols.