+  SOCIAL  

El punt de discòrdia: Bankia vol participar de la gestió del VCF

Per Blanquinegres · 19 Septembre, 2014

El primer que cal dir és que una transacció d’este nivell és costosa, i pot ser normal que s’estiga allargant de més este procés.

El 14 d’Agost, Meriton i Bankia van arribar a un acord per a la refinanciació dels crèdits. L’acord reflectia la refinanciació dels crèdits amb uns mètodes (el com) i unes dates (el quan) dels pagaments. També s’incloïa una quantitat de 60 milions d’euros que ha de cobrar Bankia en funció dels beneficis durant els pròxims 15 anys. A més, els crèdits es troben avalats, en primer lloc, per patrimoni del club i, posteriorment, amb la garantia personal de Peter Lim.

Ahir va eixir damunt la taula un nou punt de discòrdia en la negociació: Bankia vol conéixer el pla de negoci (Business Plan) de Peter Lim per al VCF i ser partícip dels ingressos que este genere, per tal de cobrar-se el deute de forma avançada quan el VCF ingresse diners per vendes de jugadors, venta del solar de Mestalla o d’altres assumptes.

Peter Lim ho té clar: Bankia no té per què ser partícip de la gestió del València, ja que ells van a cobrar els crèdits refinançats en les dates que s’ha pactat. I, si no es pagara una quota, sempre es podrien cobrar dels avals. Però, el que faja el VCF en la seua gestió sols ha de ser incumbència del mateix VCF.

Bankia vol més del que li pertoca, este és el motiu de la frenada de Meriton al procés. Això sí, hi ha confiança en què va acabar tancant-se. Peter Lim ha arribat tan lluny en este procés de venda per a comprar el 70% del València CF.