ACTUALITAT  

Els socialistes presentaran una moció per a l’aprovació conjunta de les fitxes urbanístiques

Per Mauro Pérez · 10 Maig, 2024

El regidor socialista Borja Sanjuán ha anunciat este matí la presentació d’una moció en el pròxim ple municipal de València. La proposta busca que l’Ajuntament aprove de manera unilateral, abans del 3 d’agost, no sols les fitxes urbanístiques, sinó també el conveni i l’exigència d’una garantia econòmica per part del València CF.

Sanjuán ha expressat el seu descontentament amb la gestió del govern de Catalá, qualificant la reunió d’ahir com un “fracàs” i criticant l’absència de l’alcaldessa en una reunió que ella mateixa havia convocat. A més, ha assenyalat la falta de respecte cap als altres grups polítics i la falta d’interés a buscar consens per part del govern municipal.

El regidor socialista ha acusat el govern municipal de no estar disposat a prendre mesures per a assegurar que el València complisca amb els seus compromisos. Ha afirmat que l’Ajuntament està permetent que Peter Lim recupere els seus drets urbanístics sense complir amb cap compromís ni proporcionar cap garantia, una postura que considera contrària a la sentència del TSJ.

Sanjuán ha subratllat la importància de la moció proposada pel Grup Municipal Socialista com una manera d’obligar a tots els grups polítics a posicionar-se sobre este tema crucial. Ha criticat la falta d’acció del Partit Popular i ha declarat que el PSOE està decidit a posar fi a l’engany de Peter Lim i assumir la responsabilitat com a Ajuntament. Per això, ha afirmat Sanjuán, que el Partit Socialista vol que el pròxim 28 de maig es pose “punt i final a l’engany de Peter Lim a la ciutat de València. És una oportunitat única que tenim com a Ajuntament d’assumir la nostra responsabilitat. Tenim la paella pel mànec. Podem aprovar com a Ajuntament unilateralment les condicions que vulguem i que entenguem que són bones per a la ciutat i es van acabar les excuses”, ha finalitzat.