ACTUALITAT  SOCIAL  

El projecte #AcademiaEnComunidad, finalista en els ECA Youth Football Award 2021

Per Gerard Gálvez · 06 Agost, 2021

El projecte que ha dut a terme el València CF amb la seua acadèmia ha sigut seleccionat per la ECA (European Club Association) per als premis que cada temporada porta avant l’Associació Europea de Clubs de Futbol i el València és un dels quatre finalistes que opten a aquest premi, al costat del Sporting de Lisboa (Portugal), Aberdeen (Escòcia) i Ludogorets (Bulgària).

En què consisteix?

“Eduquem persones, formem futbolistes” és el logo que apareix en reiterades ocasions a la Ciutat Esportiva de Paterna i que forma part de l’Acadèmia del club. En aquest projecte, el València aposta pel desenvolupament dels seus jugadors tant dins com fora del terreny de joc. Per això, els diferents equips de l’Acadèmia participen en diverses accions socials de la Fundació VCF.

Gestos del VCF

Tal com ha fet saber el club en el seu comunicat:

Els diferents equips de l’Acadèmia VCF han participat en diverses accions socials com la visita a la Protectora d’Animals de València, la col·laboració amb el Banc d’Aliments en la Gran Recollida i en el repartiment d’aliments a Mestalla, l’entrenament amb l’equip de A-Ball -futbol en cadires de rodes- de l’Associació de Futbolistes VCF, les xarrades telemàtiques en plena pandèmia amb aficionats majors, la recollida de joguets per Nadal “Fica-li un gol a la pobresa” o la trobada amb la Banda de Tambors i Cornetes de la Coma.

El VCF en la Recollida d’aliments

Què són els ECA Youth Football Award?

La ECA organitza, cada temporada, uns premis dirigits a un Club Membre de ECA, que ha mostrat esforços exemplars en el desenvolupament del seu sector / acadèmia juvenil des d’una perspectiva educativa. En 2021, el València és un dels *cuatros clubs finalistes.