ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El pressupost que tindria el València en Segona Divisió

Per Alex Alfaro · 06 Febrer, 2023

El valencianisme no vol ni pensar en la paraula segona divisió, no obstant això ara mateix la realitat és que l’equip es troba a un punt del descens, després de la derrota d’ahir en Montilivi i que en cas de no guanyar un dels dos pròxims partits el València entrarà en els llocs de descens.

I encara que l’escenari és molt hipotètic i inimaginable, cal tindre molt clar quines serien les condicions de baixar a segona divisió i quines serien les conseqüències per a un club de l’envergadura del València C.F

Esta última temporada, i encara que cada any es redueix més el pressupost, el València té un cost de plantilla de 109 milions d’euros. Eixa quantitat té un desglossament de 10,04 milions d’euros d’ingressos per competicions, 67,9 milions per drets de televisió, 18,9 milions en publicitat i comercialització, i finalment, uns 12,9 milions per abonats i socis.

Tal com ha informat SER Deportivos València, la major part dels ingressos que ara mateix té el club, com és el cas de la televisió o la publicitat, es veurien reduïts categòricament i fins i tot podrien arribar a desaparéixer. Segons este mateix mitjà de comunicació, el pressupost del València seria pròxim als 65 milions d’euros i això obligaria a una reducció de les despeses molt gran.

I no és la primera vegada que el València de Meriton toca els números rojos de la taula encara que això  ha sigut purament testimonial i fugaç. Ho ha fet en set jornades. La majoria d’elles quasi que va ser en el primer tram de la competició. Cinc en la 2016-17. Els inicis van ser durs, però mai va tocar llocs de descens en la segona part de la competició. Va estar en descens en les jornades 1, 2, 3, 4 ,5 i 7. Però ja no els va tocar més. Voro va traure a l’equip d’eixe mal pas i va seguir Prandelli si bé als dos mesos va tornar al càrrec Voro. I una en la 2018-19 amb una arrancada dubitativa amb Marcelino si bé de menys a més i va acabar guanyant la Copa i ficant-se en Champions.

El major moment de tensió es va donar en l’exercici 2020-21, amb Javi Gracia al capdavant de l’equip, abans d’acabar la primera volta l’equip es va veure apurat. Eixa jornada jugava el València a Valladolid i amb tota la combinació de resultats va estar a penes unes hores en els llocs rojos de la classificació que ho va salvar guanyant eixa mateixa nit en Zorrilla (0-1) amb gol de Carlos Soler i a partir d’ací ja no va tocar eixos llocs de perill si bé va ser a prop fins al final de Lliga.