ACTUALITAT  

El passaport de Paulista no aplegarà en gener

Per Blanquinegres · 29 Desembre, 2019

Gabriel Paulista fa setmanes que està tramitant la seua nacionalitat espanyola, però aquest és un procés lent i, segons ha confirmat Vicente Fuster a Plaza Deportiva, el seu passaport no aplegarà durant el mes de gener.

Que Paulista no tinga la doble nacionalitat és un problema que afecta el València CF directament. Ja que el club té ocupades les 3 places d’extracomunitaris amb el brasiler, Maxi Gómez i Kangin Lee.

És per això que el club no podrà reforçar la plantilla amb jugadors nascuts fora de la Unió Europea o sense el passaport europeu. Així doncs, el València CF hauria d’esperar al mercat d’estiu si vol incorporar algun jugador extracomunitari. No ocorre aquest problema amb Cedric Bakambú, ja que, tot i haver nascut a la República Democràtica del Congo, compta amb la doble nacionalitat francesa.

Tot i el gran nivell que a què ha estat jugant aquestes últimes tres temporades, Gabriel Paulista mai ha estat convocat pel seu país natal. El valencianista s’ha cansat que homes com David Luiz, Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Miranda, estiguen sempre per davant d’ell en les preferències del seleccionador Tité.

Segons l’apartat de “Canvi de federació” dels estatuts de la FIFA, “els jugadors poden exercir el dret a canviar de federació únicament si no han disputat cap partit de seleccions d’una competició oficial representant a la seua federació actual”. I és a aquest escrit a què el jugador blanc-i-negre es manté per a jugar l’Eurocopa amb Espanya, si Luis Enrique ho considera necessari.