ACTUALITAT  SOCIAL  

El Nou Mestalla no compleix els requisits de la FIFA per a ser seu al Mundial 2030

Per Joan Marc García · 15 Març, 2023

Una de les candidatures favorites per albergar el Mundial 2030 és la de la Península Ibèrica. En un principi, Espanya i Portugal es van unir per albergar la Copa del Món aquest any. Després, Ucraïna es va unir com a detall per la guerra que està patint i ara, el Marroc va confirmar la seua adhesió.

No obstant,  la celebració del torneig en territori espanyol podria perillar, ja que per ser ciutat i estadi candidat, s’han de complir les condicions exigides per FIFA i poder garantir-les a temps.

Segons el periodista Pedro Morata, onze dels 15 estadis que s’han presentat no compleixen les condicions exigides. A dia de hui, tan sols el Metropolità, San Mamés i el Santiago Bernabéu compleixen les condicions mínimes. El Camp Nou no complirà aquestes condicions fins que no tinga acabada la remodelació.

Entre els onze estadis que no compleixen les condicions exigides per FIFA es troba el Nou Mestalla. Al marge de places de pàrquing i infraestructures d’habitabilitat de l’estadi, hi ha uns aforaments mínims per a la primera fase: 43.000 localitats reals d’aforament perquè es puguen quedar a 40.000 seients nets.

Junt al Nou Mestalla, es troben altres candidats que no compleixen les condicions que demana la FIFA: Balaídos de Vigo, Riazor de La Corunya, El Molinón de Gijón, Anoeta de Sant Sebastià, La Romareda de Saragossa, Cornellà de Barcelona, ​​La Nova Condomina de Múrcia, La Rosaleda de Màlaga, La Cartuja de Sevilla i Gran Canària.