ACTUALITAT  FITXATGES  

El Newcastle presenta una oferta per Ferran Torres: el València rebria una part del traspàs

Per Joan Marc García · 12 Juny, 2024

El passat 21 de gener, Ferran Torres va marcar el seu últim gol com a jugador del FC Barcelona. Ara, el valencià ha entrat en la convocatòria de Luis de la Fuente per a l’Eurocopa de 2024. No pot ser una sorpresa la seua citació, perquè sempre ha rendit a bon nivell amb la selecció espanyola, però la veritat és que el seu nivell en els últims mesos, marcats per una lesió muscular i rl poc protagonisme al Barça, ha baixat de manera considerable.

Degut a aquest poc protagonisme al Barcelona, són molts els clubs que s’han interessat en el de Foios. De fet, segons Jijantes, el Newcastle United ha presentat una oferta al FC Barcelona per a fer-se amb Ferran Torres. La proposta del club anglés ascendix a 15 milions d’euros fixos, més 5 milions en variables condicionades al rendiment del jugador.

Ferran, per tant, podria estar prop de tornar a la Premier League, on ja va tindre una curta etapa amb el Manchester City abans d’unir-se al club català, i d’on va fitxar procedent del València.

De concretar-se el fixatge, el València rebria una compensació econòmica gràcies al mecanisme de solidaritat de la FIFA. Este mecanisme estipula que els clubs formadors d’un jugador tenen dret a un percentatge del traspàs, calculat en funció dels anys en què el jugador va estar inscrit en el club durant la seua formació. En el cas de Ferran Torres, el València rebria el 3,5% del total de l’operació, tant de la quantitat fixa com de les variables, de complir-se estes últimes.

Això significaria que, si la transferència es realitza en els termes proposats (20 milions d’euros en total sumant fixos i variables), el València percebria 700.000 euros.