ACTUALITAT  DECLARACIONS  PRIMER EQUIP  

El motiu pel qual Hugo Duro li demanarà perdó a Vinicius

Per Manel Rumbau · 29 Febrer, 2024

El València jugarà el pròxim dissabte 2 de març a les 21.00h davant el Reial Madrid a Mestalla. Serà el retorn de Vinícius al camp del València i a més, el partit es disputarà després de la manifestació convocada per LibertadVCF. Un València-Reial Madrid no és un partit qualsevol, però el d’aquest dissabte a Mestalla tindrà encara més tensió degut al que va ocórrer la temporada passada. Vinícius Jr torna trobar-se amb una afició a qui va enviar a segona, a la que va difamar i a la que va provocar durant gran part del partit.

A més, la campanya de manipulació produïda pel jugador brasiler i secundada per els mitjans de comunicació i el propi Reial Madrid, van danyar molt la imatge internacional del valencianisme i de la ciutat de València, fent creure que el valencianisme és racista.

En la prèvia del partit del dissabte davant els blancs, diversos jugadors blanquinegres han passat pels micròfons d’alguns mitjans de comunicació nacionals, a més de l’habitual VCF Mèdia pertanyent al club. En el cas d’Hugo Duro, el davanter madrileny ha concedit unes paraules a Gol Playon ha parlat, entre altres temes, del cas Vinicius i el seu segon capítol amb l’afició valencianista este cap de setmana. 

El “9” valencianista, davant la tensa situació que es va viure el passat mes de maig i, per descomptat, la que s’espera este mateix dissabte, ha recalcat que el comportament denunciable va ser d’una minoria que no es pot generalitzar amb la resta de l’afició valencianista: “Que tres persones s’equivocaren i faltaren al respecte, òbviament que no tornen a Mestalla, però la resta de Mestalla és una afició exemplar”.

El davanter li demanarà perdó a Vinicius “si encara no li’l ha demanat”

A més dels fets que van ocórrer a la grada, Hugo Duro ha parlat per a Diari AS sobre la brutal tangana que va mantindre amb Vinicius, a més d’altres protagonistes de la mateixa com Rüdiger o Mamardashvili. “Al final es va generar molta tensió en eixe partit i va passar això de Vini. Va haver-hi una tangana, vaig intentar separar a Vinicius, crec que era de Giorgi (Mamardashvili). Igual no van ser les maneres, després jo em vaig veure i òbviament no t’enorgulleixes d’això. Òbviament, ni molt menys va ser la meua intenció ni fer-li mal, ni res, solament volia separar, el que passa és que estava amb tanta tensió i ràbia que no era capaç… i ho vaig agafar així de mala manera.

Per altra part, sobre si li demanarà perdó al jugador brasiler per aquella acció, Hugo assegura que “obviament, si no li vaig demanar perdó, li’l demanaré. Crec que en el partit d’anada ja no va passar res, perquè crec que Vini ho va entendre… Bé, a mi també m’agarraven. Va ser una tangana grossa, que són coses d’un partit d’alta tensió i més en la situació que estàvem”.

Precisament, amb aquella situació pel mig, cal recordar que Vinicius va provocar a Mestalla amb uns gestos de “a segona, a segona” que va repetir en diverses ocasions al llarg del mateix. “Al final del partit li ho vaig dir. No perquè fora Vinicius, qualsevol persona, dirigir-se a una afició rival, en un moment de tensió així, crec que està molt lleig. Bé, és com si ell va perdent i algú li fa alguna cosa, perquè està lleig”.