La millor informació del ValènciaCF en valencià

El millor sistema per al València de José Bordalás
,

El millor sistema per al València de José Bordalás

COMPARTIR

El mercat de fitxatges ja ha finalitzat. José Bordalás havia demanat l’arribada d’un migcampista de caràcter defensiu, però no ha sigut possible. Per esta raó, i amb l’eixida de Daniel Wass a l’Atlètic de Madrid, el migcamp valencianista ha quedat una mica desprotegit. Demà el València jugarà els quarts de final de la Copa del Rei a Mestalla davant el Cadis. Ara mateix, el València està en dos competicions. Els principals objectius del club són lluitar per la copa i intentar entrar en competicions europees.

Alliberar a Ilaix, Yunus i Carlos Soler

Per a aconseguir este objectiu, José Bordalás haurà de traure el màxim rendiment possible a la seua plantilla. Però, la pregunta és, com es pot aconseguir eixe resultat? En els últims partits, José Bordalás ha modificat el sistema per a aconseguir trobar la tecla del seu equip. L’entrenador alacantí ha provat amb un sistema de tres centrals a causa de les baixes que tenia.

No obstant això, quin seria el millor sistema per a este València amb tots els jugadors al 100%? En la meua opinió, este València potenciaria molt les seues qualitats amb un 4-5-1 o  4-1-4-1. Els migcampistes del València podrien potenciar molt les seues qualitats amb este sistema. Jugadors com Carlos Soler, Ilaix Moriba o Yunus Musah tenen un gran recorregut i facilitat per a arribar a l’àrea rival. Per esta raó, amb un sistema amb més migcampistes, estos jugadors podrien sentir-se més alliberats i amb més capacitat de moviment que en un rígid 4-4-2.

 

Hugo Guillamon, la clau d’este sistema

No obstant això, la principal clau del funcionament d’este sistema és Hugo Guillamon. El jove jugador del València és l’ancla del València, el jugador capaç de donar equilibri en el migcamp. La seua gran eixida de baló ajuda al València a iniciar jugada des de posicions més endarrerides. El problema és que amb la falta d’un ‘sis’ pur, Guillamon és l’unic futbolista per a jugar en eixa posició a un gran nivell. Per esta raó, si el jove futbolista es lesiona, José Bordalás hauria de fer experiments per a protegir el centre del camp.

Una gran quantitat de gols encaixats

Un altre problema que ha sofrit el València al llarg d’esta lliga ha sigut la gran quantitat de gols encaixats. El València ha rebut 36 gols en 22 jornades. Per a intentar frenar este problema, Bordalás ha confiat en un sistema de tres centrals, però no ha trobat el resultat esperat. Ara, amb el tècnic esperarà poder millorar les xifres d’ací a final de temporada. La consistència en el migcamp serà clau per a poder recuperar bones sensacions i lluitar per a entrar en Europa.

La parella Hugo Duro – Gonçalo Guedes

Dos jugadors que podrien ser claus en este 4-5-1 serien Hugo Duro i Gonçalo Guedes. Els dos jugadors són els més decisius de la plantilla en l’aspecte golejador, juntament amb Carlos Soler. Pel que respecta a Guedes, el futbolista portugués ha mostrat una millora en el seu nivell des que ha començat a jugar en la davantera. Per esta raó, la posició de Guedes hauria de ser la més avançada.

Per la seua part, Hugo Duro ha demostrat que pot jugar en banda i treballar en defensa tal com ho demana José Bordalás. A més d’açò, el davanter madrileny ha estat molt encertat de cara a porteria i s’espera que puga augmentar les seues xifres d’ací a final de temporada.

Al llarg dels pròxims partits veurem l’adaptació de les noves incorporacions. A més, veurem si José Bordalás aplica noves variants tàctiques al seu esquema i si el València és capaç de guanyar partits importants per a aconseguir el seu objectiu.