ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Les millors frases de Nuno

Per Pere Alapont · 17 Septembre, 2014

L’arribada de Nuno Espírito Santo a València va ser la més incrèdula que es recorda a la capital del Túria. L’anterior entrenador, Juan Antonio Pizzi, va ser acomiadat per un motiu plenament extraesportiu, fet que l’argentí va comprendre i assumir amb una elegància admirable. El nou propietari del club i el seu home de confiança pel que fa a la contractació de personal li van donar una oportunitat que ni ell mateix podria imaginar a un entrenador amb apenes experiència. Amb un cartell que anunciava tan sols dos temporades a un equip modest com el Rio Ave va arribar Nuno a València.

Però lluny de mostrar-se atemorit, Nuno va deixar clar des del primer dia que va entrar a la sala de premsa de la ciutat esportiva que sap ben bé el que té entre mans. A mesura que han anat passant les setmanes, l’efecte Nuno s’ha traduït en una connexió total amb els seus jugadors (deixant a banda l’assumpte Joao Pereira, difícil de comprendre) i amb la confiança guanyada de l’afició, que no és fàcil. Nuno parla clar, sembla que sap el que vol i té ganes d’aconseguir-ho. Fins ara tot ha vingut de cara i el rendiment de l’equip ha fet que l’entrenador, sempre primer objectiu i focus de crítiques quan la cosa s’entorta, no s’haja vist en situacions incòmodes.

Les rodes de premsa del nou entrenador valencianista sempre donen per a molt i, naturalment, tenen els seus seguidors i detractors a les tertúlies esportives. Blanquinegres ha decidit fer una ullada i replegar les millors ‘perles’ que ha pronunciat el mister portugués des que arribara a València a principis de juliol i que resumeixen clarament quin és el caràcter d’aquest carismàtic home.

–  “Mestalla ha superat les meues expectatives”

– “Jugar a casa ha de ser gaudir del teu equip”

– “Agrair a l’afició el seu esforç és el mínim que es pot fer. Per això ho faig després de cada partit. Mereixeu eixe respecte”

– “Si poguera, al final de cada partit pujaria a la grada i abraçaria a cada aficionat perquè hem d’agrair-los tot el que fan”

– “Tenim la millor davantera d’Espanya”

– “Jo et puc dir que va a arribar la bomba, un jugador fantàstic”