+  ACTUALITAT  

El Matador protagonista de la jornada en el Fòrum Algirós

Per Blanquinegres · 27 Febrer, 2016

Ahir de vesprada, el Centre Cultural Bancaixa de la ciutat de València va acollir la primera sessió del Fòrum Algirós amb la figura de Mario Alberto ‘El Matador’ Kempes com a figura convidada per a l’ocasió.

 

La vesprada arrancava amb una taula ben completa de valencianisme. Per una banda trobàvem a Paco Grande, periodista i director de Connexión Vintage a TVE i Paco Lloret, periodista valencià i valencianista. El col·loqui el completaven, el propi Kempes junt al seu paisà, Dario Felman i el defensa central, valencià, Ricardo Arias. La companya de Kempes va servir per retre l’homenatge en persona a aquell xic que en el 76 canviava els carrers de Bell Ville, Còrdova, per els carrers de València.ForumAlgiros1

Durant la primera meitat de la jornada, els gols de El Matador van servir per fer reviure als allí presents la malicia de l’argentí davant els porters rivals. Huit temporades donen per a molt i en un vídeo es van poder tornar a assaborir els 179 gols que Mario Alberto va fer amb la camiseta valencianista des d’el 76 fins al 93, partit d’homenatge on Kempes va fer els tres últims gols a l’estadi que el va fer Gran, Mestalla.

Els públic ahir present, vora un centenar, va aplaudir i emocionar-se amb cada una de les anècdotes ahir contades al col·loqui al que van assistir figures eternes del valencianisme com Santiago Cañizares, Jaume Ortí, Pepe Vaello, el fill del Ramos Costa, president que va signar a Kempes, la filla de Pasieguito, tècnic que va insistir en la seua contractació, Blas Madrigal i una nodrida representació de la Fundació del VCF, co-organitzadorà de l’acte.

Entre les moltes anècdotes contades ahir una va fer que la sala en la que es respirava valencianisme desbordarà, en el mateix moment on un espontani, amic de Dario Felman, es plantara nerviós i tremolant com un fla davant Mario Alberto Kempes amb un exemplar original sobre el Mundial 78 i una camiseta de CA River Plate que Dario Felman va negar-se a tocar com bon seguidor del Boca Juniors. Eixe moment que trencava l’hegemonia de la vetlada, era una bona prova per saber qui va ser, és i serà Mario Alberto per a tot el que siga el València CF.

Amb la sessió ja finalitzada, Kempes va atendre un per un a tots aquells que demandaven una fotografia o un autògraf del mític ‘10’ valencianista que viurà en directe el duel de diumenge a Mestalla i del que va pronosticar un duel on si el VCF és capaç el 70-75% del que ha fet als últims 4 partits tindrà molt guanyat per eixir vencedor del primer dels tres envit que esperen als blanquinegres en els pròxims 15 dies.ForumAlgiros2