ACTUALITAT  

Jagoba Arrasate és el nou entrenador del Real Mallorca

Per Mauro Pérez · 10 Juny, 2024

El Real Mallorca ha anunciat oficialment la contractació de Jagoba Arrasate com el seu nou entrenador. El tècnic de Berriatúa, que va deixar Osasuna després de sis anys reeixits, s’embarca ara en una nova aventura a l’illa. La notícia ha confirmat la signatura d’un contracte per tres temporades, fins a 2027.

La direcció esportiva del Mallorca ha apostat fortament per Arrasate, decidint finalment un acord de tres anys complets en lloc dels dos anys més una temporada opcional inicialment negociats. Esta decisió reflecteix la confiança del club en el fins ara entrenador d’Osasuna, qui té previst arribar a l’illa la setmana vinent, com ha informat MARCA.

En les seues primeres declaracions com a entrenador del Mallorca, Arrasate ha expressat el seu entusiasme pel nou repte: “Tots els entrenadors crec que som de reptes i de projectes. Després d’aquesta etapa tan meravellosa en Osasuna, ara emprenem un altre repte, un altre projecte, i estic molt il·lusionat perquè això és el que vol un entrenador: construir alguna cosa”.

Arrasate també ha valorat el treball del seu predecessor, Javier Aguirre, i del club en els últims anys: “El primer és valorar el treball dels últims anys. En este cas, el de Javier Aguirre també, ja que crec que herete un equip consolidat i amb uns anys ja en Primera Divisió. I el que vull aportar és un poc el meu matís i la meua idea de veure el futbol. Vull un equip recognoscible i la idea és fer el mateix al Mallorca”.

Entre les raons per les quals Arrasate va triar al Mallorca, destaca l’estabilitat institucional del club des de l’arribada del grup americà liderat per Andy Kohlberg en 2016. Esta estabilitat, tant econòmica com esportiva, ha permés a l’equip consolidar-se en la màxima categoria i afrontar un quart any consecutiu en l’elit. 

El projecte esportiu presentat a Arrasate també ha sigut un factor clau. L’objectiu inicial per al nou tècnic serà la permanència, amb el repte a mig-llarg termini d’assentar al Mallorca en el ‘top 10’ de LaLiga. Esta missió li ofereix a Arrasate l’oportunitat de treballar sense una pressió absoluta, permetent-li implementar la seua visió i estil de joc en l’equip.