ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El lamentable estat de Mestalla a 3 dies del seu centenari

Per Marc Santiago · 17 Maig, 2023

L’Estadi de Mestalla compleix el seu centenari enguany i des del club se li ha donat bastant importància durant tota la temporada, reflectint-se en les camisetes de partit, en el carnet d’abonats i en les seues xarxes socials, on ha estat realitzant una sèrie de vídeos sobre el camp.

El que no fan en el club és, ja que és el centenari de Mestalla, arreglar tots els desperfectes que té i que han anat apareixent des del seu últim canvi de cara per allà l’any 2015. L’estadi està vell, sí, però es que a més no està cuidat. Necessita una mà de pintura per dins i per fora, les parets tenen la pintura encrostada i descolorida. Els murals amb imatges mítiques de llegendes i esdeveniments importants per al club, com trofeus i recapitulacions d’aquelles temporades històriques, estan tots descuidats i amb brutícia i excrements d’aus. Molts dels seients de la grada estan bruts i trencats a banda de descolorits. Per dins de l’estadi encara es veuen restes de materials i ferramentes d’anteriors remodelacions, amb bigues a l’aire i escales i palets tirats per terra. L’escut que coronava el nom de l’estadi i que en teoria s’anava a canviar-li la llum del seu interior, encara no està col·locat.

Sincerament, és molt trist que un estadi centenari com Mestalla estiga en aquestes condicions, i més havent-li donat la importància que se li ha donat a aquest esdeveniment des del mateix club aquesta temporada. L’estadi més antic de primera divisió no pot permetre’s estar en les condicions en les quals està i mereix, com a mínim, una llavada de cara per a estar presentable. Mestalla ha sigut epicentre del futbol valencià i ha acompanyat l’equip en tantes ocasions especials i clau per a la història del club. La seua mística mai serà equiparable i les seues característiques faran que qualsevol estadi futur que tinga l’equip, per molt nou i modern que siga, no li aplegue a l’altura de l’Estadi de Mestalla, que ha sigut, és i serà història del futbol mundial.