ACTUALITAT  

El Govern intervé en la Real Federació Espanyola de Futbol

Per Mauro Pérez · 25 Abril, 2024

Després de la suspensió de Pedro Rocha i la Comissió Gestora de la RFEF, el Govern d’Espanya ha pres la decisió d’intervindre en l’organisme rector del futbol espanyol. La mesura, anunciada pel Consell Superior d’Esports (CSD), respon a la necessitat d’abordar la situació generada per les presumptes infraccions disciplinàries i la investigació en curs.

En una entrevista en El Travesser de la Cadena SER, Manu Carreño va revelar que Vicente del Bosque emergeix com el principal candidat per a dirigir l’RFEF en esta etapa de transició. El exseleccionador nacional, reconegut pels seus èxits en el Mundial 2010 i l’Eurocopa 2012, podria encapçalar una comissió que represente al futbol espanyol durant els pròxims mesos.

El president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes, va expressar la determinació del Govern d’Espanya de reconduir la situació en l’RFEF i va assegurar que es prendran totes les mesures necessàries per a això. En este sentit, es va anunciar la creació d’una comissió de transició que estarà activa durant l’Eurocopa, els Jocs Olímpics i fins a les pròximes eleccions.

A més de Del Bosque, s’espera que la comissió estiga integrada per una figura representativa del futbol femení i una altra destacada en l’àmbit del dret esportiu. Esta decisió marca un nou rumb en la gestió de la federació espanyola i cerca garantir l’estabilitat i transparència en el si del futbol nacional.