+  PRIMER EQUIP  

El gol s’oblida d’acudir als partits del València

Per Pere Alapont · 24 Septembre, 2015

La falta de gol està sent des de l’inici de la temporada el problema més gran del València Club de Futbol 2015-2016. Paradoxalment, la davantera ha sigut una posició en què el magnat de Singapur Peter Lim ha invertit quantitats astronòmiques; els 30 milions de Negredo, altres 30 de Rodrigo Moreno, els 10 del jove Santi Mina, a més del blindatge de 80 milions que se li féu a Paco Alcácer una volta se’l va renovar.

Però les jornades han començat a passar i amb elles també han passat de llarg les primeres dianes de la temporada. Només 2 a favor en les 5 jornades de Lliga que es porten celebrades. També 2 en contra, tot siga dit.

L’arrel del mal no es concentra, ni de molt, només en la part de dalt de l’equip. Lesions com la d’André Gomes, una peça clau en l’eix del centre del camp i en el joc creatiu dels de Nuno, han contribuït a la manca d’efectivitat de cara a porta.

Si comparem les xifres d’aquest any amb les dels inicis de les últimes temporades, l’anècdota encara es fa més escandalosa. Després de les 5 primeres jornades de la 14-15, el València portava 13 gols a favor i 2 en contra; en la 13-14, 8 a favor i 10 en contra; en la 12-13, 6 i 8; en la 11-12, 8 i 6… I podríem seguir.

Desconcertant, il·lògica… La situació actual es revertirà en el moment en què s’aconseguisca enllaçar més d’una victòria seguida i es calmen els tensos ànims que respira en aquests moments el valencianisme, però fins que arribe eixe moment, esperem que prompte, l’aficionat seguirà impacient i preocupat. No és per a menys.