ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El goal average del València amb els seus rivals directes

Per Sergio Botella · 13 Abril, 2023

El València es troba en una situació límit en la baralla pel descens, es troba 18é a 2 punts de la salvació mancant 10 partits. En aquesta lluita en la zona baixa, el goal average tant general com el de cada rival entre ells, serà clau per a determinar que equips  es mantindran en la màxima categoria del futbol espanyol.

En cas d’empat en el goal average entre equips, caldria recórrer al general. Ací, el València es troba en una bona situació respecte als seus rivals amb un -4. Els seus rivals més directes, Espanyol (-12), Valladolid (-24), Almería (-14), Getafe (-9), Cadis (-17), Sevilla (-11), compten amb un pitjor goal average general, per la qual cosa en aquest cas el València eixiria guanyant.

Si ens posem a veure duels directes, la situació és molt diferent sobretot pels pèssims resultats del València fora de casa. Amb els equips esmentats anteriorment, el València només ha disputats els dos partits amb dos equips, Getafe i Almeria. Amb el Getafe (5-1 en l’anada, 1-0 en la volta) ho té guanyat, però amb l’Almeria (2-2 en l’anada, 2-1 en la volta) ho té perdut després de la derrota en el Power Horse Stadium.

Amb la resta dels equips, el València disputarà els seus partits restants en aquest mes d’abril, a excepció de l’Espanyol que es disputarà el partit en la penúltima jornada. Els partits davant Valladolid (derrota 1-0 anara de casa), Sevilla (1-1 en el Ramón Sánchez Pizjuán) i Espanyol (2-2 a Cornellà), es disputaran a Mestalla i seran claus per a igualar o guanyar el goal average amb aquests equips. En canvi, amb el Cadis sembla una cosa més difícil ja que, amb la derrota a Mestalla per 0-1, el València necessitarà guanyar en el Carranza per a igualar el goal average i fer-ho per dos gols o més per a guanyar-ho.

Després de perdre el duel directe amb l’Almeria, el València no es pot tornar a permetre això. Tindre el duel directe perdut amb un rival per la salvació suposaria necessitar un punt més que ells per a poder romandre en la categoria. En cas d’empat, el València eixiria perdent sempre.