ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El futur de Baraja i de la plantilla del València ja s’aborden des del club

Per Joan Marc García · 29 Maig, 2024

El València ha finalitzat una altra temporada marcada per la mediocritat. Malgrat haver complit l’objectiu marcat a principi de temporada, el conjunt de Baraja finalitza la 23/24 en la 9a posició a 8 punts d’Europa i només 7 punts més que l’any passat, on la permanència es va aconseguir en l’última jornada.

Estos dies s’està duent a terme diverses reunions decisives entre Rubén Baraja, entrenador del València CF, i diferents membres de la directiva del club. Sobre la taula, es discuteixen temes fonamentals: la planificació per a la temporada 2024/2025 i la possible ampliació del contracte del “Pipo”.

La planificació per a la pròxima temporada és un tema crucial, ja que en aquesta planificació inclou no sols l’avaluació de la plantilla actual, sinó també per a tractar possibles eixides i fitxatges que podrien arribar al club.

Evidentment, el club ja estava al corrent dels desitjos del seu entrenador per a la pròxima temporada, per la qual cosa se li han presentat diverses opcions per als rols que busca cobrir (extrem, migcampista i davanter), posant un èmfasi particular en la posició de davanter, segons ha in format Relevo.

També quant a les eixides, ja que el València necessita vendre jugadors per un valor aproximat de 20 milions d’euros, s’està conversant amb l’entrenador sobre com gestionar estes eixides, qui hauria de ser venut en cas de rebre diverses ofertes, entre altres detalls.

En aquest sentit, cal destacar que el mateix Baraja va indicar en l’última roda de premsa de la temporada que seria molt important mantenir el bloc d’aquest any de cara a la temporada que vé, i va repetir i destacar una cosa per damunt de tot per tal de millorar: continuïtat i estabilitat.

D’altra banda, l’ampliació del contracte de Baraja és una qüestió de gran importància per a l’estabilitat del projecte esportiu, ja que el seu contracte amb el club s’estén al 2025. Des de la seua arribada, el tècnic ha aconseguit imprimir un estil de joc que ha sigut ben rebut per l’afició, on malgrat no tindre els esforços del club, el “Pipo” ha sabut traure el màxim rendiment als seus jugadors.

No obstant, Baraja té dubtes per a renovar, i no pocs. Per exemple, a l’entrenador li preocupa l’ambient en el qual haurà de treballar si el club no fa un pas significatiu cap avant este estiu. El missatge de no baixar va ser acceptat relativament per l’afició durant un any. No obstant això, és un objectiu que un club de la grandesa i l’altura del València no pot mantenir durant molt de temps, i Baraja, com a bon valencianista, ho sap.